JAG FÖRSTÅR INTE DEN SVENSKA SKOLAN!

FÖRKLARA FÖR MIG , TACK!

tv rum.jpg

TVRUMMET PÅ LANDET

Godmorgon kära bloggvänner!
Här i Gbg är det en vacker morgon. Fullt program idag! Nu kl 10.00 skall jag åka och titta på en restaurang där vi kanske skall ha Paolos studentmottagning. Sedan blir det face och naglar. Ett besök hos lilla mamsen blir det oxå! Ikväll kör jag och sjömannen ett hederligt svenskt fredagsmys; tacos, godis och film!

fåtölj.jpg

MR G´S FAVORIT FÅTÖLJ

Nu måste någon förklara för mig vad som hänt med den svenska skolan. Jag fattar NADA! Sjömannen går i trean på Naturvenskapliglinje på ett av Gbg “bästa” gymnasium: LM Engström. Han har inte ens 10 timmar lektionstid i veckan….det är ju inte sunt för en 18-årig kille med så mycket fritid! Jag kommer ihåg att trean var det tuffaste året ( för de som var ambitiösa 🙁 ) . I Italien är det stenhårt med massa slutexamnar och här…..är ungarna inte ens i skolan! Tycker ni som har era barn i svensk skola att detta är ok?

bäddning.jpg

LEXINGTONBÄDDNING

Personligen har jag aldrig haft problem med den italienska skolan trots att den är så gammaldags och hierarkisk! Mina barn har trivts i alla skolor de gått i. Att sjömannen flyttade till Sverige berodde på honom och inte på skolan!

Ha nu en riktigt fin fredag! Det skulle vara intressant och höra vad ni tycker angående det svenska skolsystemet! Jag har ju bara en erfarenhet här i Sverige, det kanske är jag som tänker helt fel 🙁 .

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.