VEM ÄR MAMMA CECI ?

EN GALEN, VARM OCH GENERÖS MUMMY

mamma o poppe.jpg

MAMMA OCH SJÖMANNEN

Hej alla fina bloggvänner!
Jag skriver ju detta inlägg innan jag drar i väg genom ett snöigt Europa!
Just det mamma Ceci, idag är hon ingen kul morsa. Jag har inte tålamod med någon. Skolan är ju stängd och den lilla som är manisk pedant ( 11 år) fick för sig att rensa sin garderob….NEJ inte nu och inte IDAG 🙂 . Vädur som hon är stångades hon tills hon fick sin vilja igenom!

Mamma Ceci allais lilla “under dog” men jag vill ju bara att alla skall vara glada och nöjda, problemet är ju att man springer som en hamster i ett snurrhjul tillslut.

mamma dudde.jpg

MAMMA OCH BALLERINAN

Jag har ju själv haft en heltidsarbetande sjuksköterska till mamma ( 4 barn) , så det blev inte mycket bullbak och pyssel med henne ( men vi reste tillsammans mycket…mamma 🙂  ). Själv har jag ju totalt överstimulerat och söndercurlat mina barn. Det kanske blir så när man är hemma och mammarollen blir ens enda identitet!

Jag är även familjens Shellmack dit ALLA kommer för att tanka på med energi! Jag är ju nästan alltid glad och positiv så det faller sig naturligt, själv dricker jag bubbel när det blir för jobbigt….hehe!

mamma och anna.jpg

MAMMA OCH LILLAN

Jag blir så glad när jag ser vilka fina personer barnen formats till ( 18,16 och snart 12 ). De är små miniCecis alla tre! Humorn är det inget fel på, snabbtänkta om dock någon är mycket lat  ( ni vet vem jag tänker på…skepp och hoj ), empatiska, bra vänner, generösa…etc! Jag tycker detta är den största betalning man kan få. Ni vet att jag haft perioder när jag bara velat fly in i ett kul och stimulerande jobb/liv men då jag var/är 100% ansvarig för barn och hem eftersom MR jobbar sönder sig 🙁 , så har det inte gått.

Tre år tillbaka tog ju heltidsmamman det stora klivet ut i arbetslivet och det är ett av mina bästa val någonsin. Helt rätt timimg!

Barnen är fortfarande prio 1 och att dra iväg så här i en månad kräver otrolig organisation och tillit.

Jag önskar av hela mitt hjärta att mina barn kommer vilja umgås med mig av egen fri vilja och inte av dåligt samvete ( typiskt italienskt) när de blir äldre. Just nu har det inget val! Ofta får jag höra att jag är CRAZY och då frågar jag dem om de vill ha en tråkig och sur mamma istället….svaret kan ni räkna ut själva!

När ni läser detta är jag någonstans i Deutschland antagligen!

Kram på er!

Con affetto Ceci

6 thoughts on “VEM ÄR MAMMA CECI ?

 1. Kan bara hålla med. Du har gjort ett fanatiskt jobb med mina fina kusinbarn. ❤️
  Hoppas vi ses snart.

  Kram Mia

 2. Barnen är det allra bästa man har!! Mina barn är vuxna alla tre, min kärlek till dem tar aldrig slut och är lika stor idag som när de var små och fanns runt mig hela tiden. Nu har jag barnbarn, två av mina barn är själva föräldrar och det gör mej sååå lycklig att se deras varma omsorg och kärlek till sina barn. Och att ha barnbarn, det är en annan lycka….!

  1. Hej Ninnie! Ja det stämmer, barnen är det finaste men har 🙂 Tonårstiden är väl kanske inte den mysigaste perioden precis! Kram från färjelägret i Puttgarten!
   C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.