JAG HAR FÅTT EN NY VÄN!

MARIE KONDO HETER HON!

strumplåda.jpg

FÖRVANDLIGEN I STRUMPLÅDAN

Godmorgon kära bloggvänner!
Det var ett tag sedan jag skrev nu om hur mitt stökiga hem stressar mig! Tro mig vi är nu på ruta 1 i stället för på 0….jippi! By the Way , jag skall inte använda ordet stressad mer, bara ordet i sig stressar mig! Tips från Framgångsboken, som jag sträcklyssnade på. Om du vill utvecklas inom något område, det behöver inte vara karriär, så får du grymma tips i den här boken.

Tillbaka till mitt vackra men stökiga hem! Om någon som läser den här bloggen inte hört talas om Marie Kondo och  Komari metoden är det dags att öppna ögon och öron.  Detta är en “LIFE SAVER” !
Marie Kondo är en japansk “declutter” guro! Hon visar dig hur du skall organisera ditt hem och bara behålla de saker som ” sparkle Joy “! För er som har Netflix finns hon nu där med sin egen serie: Tidying Up with Marie Kondo!

sovmask.jpg

INNAN MK KOM IN I MITT LIV

Kortet här ovanför skildrar hur jag brukar känna mig när jag hör orden : städa, plocka undan. organisera garderober…etc. Jag har alltid tyckt att det känns så okreativt ( inget ord i sv akademinsordlista) att vara ordningsam. Men studier visar att man mår bättre i ett organiserat hem! Är faktiskt ganska övertygad om att den teorin stämmer.

I förrgår tog jag mitt första steg mot ett mer organiserat hem! Jag slängde alla strumpor och strumpyxor  på sängen. Sedan vek jag enligt MK de strumpor jag ville spara och lade ner i lådan! Resten slängdes! Jag mådde som en kung. (sjömannen säger alltid: Mamma du är kung 🙂 ) . Nu drar jag på lördag men om en månad när jag kommer tillbaka då…..jeflar vad jag skall sortera, organisera och vika!

blusar.jpg

SNYGGT HÄNGANDE BLUSAR

Idag blir det renovering av gammelgäddan! Först frisören och sedan nagelsalongen.
Jag har även förberett en trestegsraket till helgens blogg! Det kommer bli tre inlägg om CECI som mamma, skoagent och bloggare! Hoppas att det blir en kul läsning!

Ha en underbar dag!

Con affetto Ceci

2 thoughts on “JAG HAR FÅTT EN NY VÄN!

  1. Jag är som en ekorre. Sparar allt slänger intet. Skojar bara men hela kläder och användbara prylar ger jag till Reningsborg men saknar utrymmena på Värmlandsgatan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.