VEM TYCKER EGENTLIGEN ATT DET ÄR ROLIGT ATT BAKA MED BARN?

STRESSPÅSLAG 

rosendals bok.jpg

BRA KOKBOK

Godmorgon kära bloggvänner!
Igår var vi ju på församlingshemmet på middag. Jag hade fått på min lott att baka en kaka. Jag brukar alltid ta med ” dolce” om det går att välja. Italienarna är bra på mat, men mjuka kakor, nej tack, stenhårda då de skall doppas i varm mjölk till frukost  🙁 .

A ville ju givetvis hjälpa till. Mina barn har alltid fått baka med mig men det betyder inte att jag tycker att det är roligt. Jag blir däremot sjukt stressad av det . Jag är perfektionist i köket och när det skall hällas, röras, rivas, grisas….etc får jag stresspåslag 2.0.  Jag är verkligen ingen mamma som har ett kliniskt hem, det är inte det som är problemet. Problemet är att resultatet aldrig blir lika bra när barn haft ett finger med i spelet!

 

tigerkaka1.jpg

TIGERKAKA

Här kommer iallafall receptet på kakan vi bakade igår: Börja med att sätta på ugnen på 175 grader och sedan smöra och bröa en kransform.

INGREDIENSER

200 g smör
2 dl strösocker
2-3 msk vaniljsocker
3 ägg
saften av en apelsin
5-6 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl vispgrädde

Rör smör och socker poröst och sedan tillsätt ett ägg i taget. Häll i apelsinsaften. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt mjölblandningen varvat med grädden. Därefter häll tillbaka hälften av smeten i “mjölbunken” och tillsätt kakaon i den ena smeten och vaniljsockret i den andra. Sedan brukar jag hälla ner den ljusa smeten i botten på formen, men jag sparar en fjärdedel. Sedan på med den mörka smeten och överst klickar jag runt resterande ljus smet! Grädda kakan i ca 40 minuter!

 

afterlight.jpg

BRUNATES TRÄDGÅRDAR

Sista veckan innan avgång! Nu gäller det att få ihop allt praktiskt innan lördag. Idag blir det PT kl 09.00 och sedan måste jag i väg och leta efter ett litet bord som jag måste ha i min monter på mässan. För er som inte lyssnar på podden STILSNACK vill jag bara berätta att KATARINA nämnde både mig och Brunate i senaste avsnittet 🙂 . En grym podd om stil inom mode och inredning!
Lyssnar ni på poddar?

Ha en bra start på nya veckan!

Con affetto Ceci

 

 

Bild på tigerkaka:Pinterest

 

One thought on “VEM TYCKER EGENTLIGEN ATT DET ÄR ROLIGT ATT BAKA MED BARN?

  1. Gillar just deras podd och det var tack vare den jag hittade dig 😍
    Lycka till på din resa !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.