KULTURKROCK 3.0

CRAZY VS CALM

jag och mästerkocken.jpg

CECI OCH MÄSTERKOCKEN

Godmorgon kära bloggvänner!
Japp, hela familjen har gett sig av och snart skall även CECI göra sig i ordning för att dra ner till revisorn, jippi…NOT!

Hur som helst så saknar jag min familj såååå mycket. Varje dag i snart 24 år. Ni fattar inte vilken rolig familj jag har hemma i Svedala. Mamma är ju tyvärr sjuk och bor på hem sedan tre år, I HATE ALZHEIMER´S men resten av oss är ” top notch”  , tack och lov 🙂 . Professorn håller sig i fin form och var med ute  och partade med oss i Stockholm ( se video ) . Brollorna håller sig i Götet tillsammans med sjömannen. Syrran bor ju i Sthlm och henne ser jag faktiskt mest av. Vi är en mycket färgglad familj, lätt till skratt men vissa av oss har också mycket temperament och andra är konflikträdda…precis som det skall vara…hehe

GOLDEN HITS

Kulturkrocken då? Jo den kom för 23 år sedan när jag flyttade till Italien. Jag hade aldrig varit i Italien tidigare och målade upp ett scenario typ Fellinis ” Amarcord”, med värsta kaosfamiljen men ack så fel jag hade. Jag kom istället till en mycket lugn, sansad och strukturerad familj. Inget gap och inget skrik, och inte mycket skratt heller för den delen. Jag kom ner som en äldre version av Ronja Rövardotter och möttes av en äldre version av Jackie Kennedy ( min svärmor)…..resten är historia. Mina svenska väninnor gav mig ett album på min möhippa där det stod: den fula ankungen som blev en svan 🙁 .

mamma och tjejer.jpg

MINA GIRLS

Oj vad jag kämpade med att vara alla till lags. Jag ville ju inget annat än att bli accepterad. Så höll jag på fram till för bara några år sedan när på grund av olika omständigheter i mitt liv  jag kände; F…CK IT! Jag vill ha tillbaka Ronja , fast med lite finess dock! Det finns inget som gör att man mår så dåligt som när man känner att man inte kan vara sitt rätta jag. Många kanske tänker, varför gjorde du det, varför försökte du ändra på dig. Döm mig inte! Det bara blev så. Jag har en bra relation till min italienska familj. Vi har aldrig bråkat . När jag har kännt mig ledsen och uppgiven har jag bara ringt hem till professorn som alltid har fått mig på fötter igen! Pappa, du är bäst!

Nej nu måste jag in duschen. Räkenskaperna väntar inte! Kommentera gärna inlägget, jag blir såå glad när kommentarer trillar in 🙂 .

Con affetto Ceci

 

6 thoughts on “KULTURKROCK 3.0

 1. Vilken härlig sammanfattning. Ronja skulle ju egentligen vara gift med Robin Hood. Talesättet är ju att lika lika barn leka bäst och visst ligger det något i den tesen men du och A är som syd-och nordpol på magneter, olika, men som dras till varandra med kraft. Precis som med mamma och mig.
  Era barndoms jular var ju som tagna som den bästa och sunda delen ur Fanny och Alexander. Liv och glädje.
  Du är Solens barn som alltid osjälviskt ställt upp för människor i i din omgivning när de haft det svårt. Sådant kallas för rättfärdighet.
  Här är ett nyord (från 1926): “ansvarsglädje”!

 2. Vilken mysig blogg du har, sluta inte att skriva! Vi träffades faktiskt några gånger för över 20 år sedan i Como. Jag var aupair och kände Gunilla. Var till och med i din lilla mysiga lägenhet mitt i Como och jag minns att du shoppade handväskor 😄 Jag kom in på din blogg av en slump. Så kul att se att ni båda har det bra och ni ser exakt likadana ut😊 Hälsa Gunilla!
  Kram
  Malin

  1. Haha vad kul att du kommer ihåg! Ja handväskorna från Furla glömmer man inte😊 Kram o tack för positiv feedback

 3. Bra blogg idag och var glad att du har två fina lite olika familjer.Vet inte om du lagt ut ditt (tjejernas)
  recept på pasta med tonfisksås annars ser jag fram mot det när du har tid.

  1. Ahh bra att du påminner mig då skall jag laga/fota det receptet innan jag drar iväg nästa lördag! Kram C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.