EN HELT VANLIG DAG I MITT SVENSK-ITALIENSKA LIV

MINA DAGLIGA RUTINER

imbarkadero moltrasio.jpg

SNEEK PEEK I EN TRÄDGÅRD LÄNGST SJÖN

Godmorgon kära bloggvänner!
Hur kan en helt vanlig dag i mitt 46-åriga liv som “full time mummy” / skoagent/ blogger/ hemmafru/ social media manager/ taxichaufför se ut?

Jag sätter klockar på 06.00 varje vardagsmorgon. Jag är inte morgontröttt så jag hoppar upp om jag är på gott humör och drar mig upp om psyket är lågt. Jag väcker S. Nere i köket förbereder jag allas frukostar som består av ingefärsdrinkar, yoghurt, frukt, macka , kaffe. Klockan 06.15 väcker jag A som har en lång startsträcka på morgonen. Två dagar i veckan tar S med lunch till skolan som även denna förbereds av MOI!

ceci villa olmo.jpg

CECI PÅ PROMENIX I COMO

Medan jag äter frukost runt 6.30 instagrammar jag på CECILIASKOR och BRUNATEOFFICIAL. Har jag inte förberett bilder till blogginlägg  kvällen innan ( vilket jag sällan har 🙁 ) måste jag fixa med det också vid frukosten. Kl 07.30 lägger sig ett lugn över lägenheten då alla gått i väg till sina ” jobb”. Det  är den här tiden  jag bloggar normalt sett. Två dagar i veckan går jag till gymet och efteråt brukar jag handla då min favoritmataffär ligger i närheten. Jag har barn som kommer hem på lunch, runt 14.00 varje dag, flera dagar i veckan även med vänner 🙂 . Idag tex skall jag inte gå till gymet/handla så det bli en del jobb framför datorn, i morgon skall jag till revisorn….AIUTO! Carola kommer över i eftermiddag då vi måste ta lite skobilder igen.  Två till tre dagar i veckan hämtar jag A och hennes klasskompisar på skolan. Det fins ingen skolbuss. Eftermiddagarna består mest av Cecis taxiverksamhet. När jag är ledig har jag en ovana att ligga på soffan och glo på Netflix.

villa moltrasio.jpg

VILLA INBÄDDAD I GRÖNSKA

Framåt kvällen måste jag ju börja med maten. Vi äter i omgångar, jag och flickorna runt 19.30 och Mr G runt 20.30-21.00. Jag brukar sitta vid köksbordet och prata med honom när han äter. 21.15 skall barnen lägga sina mobiler i köket. S brukar somna med en gång medan A alltid skall studera lite till….

Jag brukar somna runt 22.00-22.30. Så här går det runt runt hela året. Men om 10 dagar drar jag ut på äventyr i en månad så nu skall mat lagas och frysas in, A skall både på skidresa och dansresa under februari så det blir att redan packa hennes väskor. Ja livspusslet är väl det samma både i Sverige och Italien när man har barn, man, hem, jobb….etc.

Ha en fin onsdag!

Con affetto Ceci

 

4 thoughts on “EN HELT VANLIG DAG I MITT SVENSK-ITALIENSKA LIV

 1. Hallå där och tack för din kommentar….då blev jag ju påmind om din fina blogg…jisses vilket liv du lever kvinna! Förstår att det inte alltid är en dans på rosor…men bara att få vara i Italien är ju underbart!
  Har läst i kapp och skrattat…du är ju verkligen underbar…haha…du skriver så himla kul!
  Känner igen mig i så himla mycket… är ju också 46 och tränar utan att gå ner i vikt…har en hangup på kläder o skor…fast inte så många tjusiga som dina då förstås…
  Å jag har ju inte lyckan att ha mina barn kvar hemma förstås…
  Ska lägga till dig i min blogglista så jag inte glömmer igen..;)
  Å jiiises vilket späckat schema i februari….det gäller att andas…
  Kraaaaaaaam Katarina

  1. Hej Katarina och tack för ditt svar. Det värmde verkligen. Jag kämpar på med bloggen och ibland känns det hopplöst då det är så svårt att nå ut till fler läsare. 🙁 Har du några bra tips tas de gärna emot.
   Abbracci från Italien

 2. Aiuto skulle jag också säga med det schemat. Jag önskar att jag hade supertips om fler läsare till dig.Själv hittade jag dig genom en “kommentar” från dig på en annan blogg som fångade mitt intresse.

  1. Hej Inger! Ja kommentera andra bloggar är bra sätt att få nya läsare😊 men man måste ju skriva något vettigt och inte bara sätta typ ett hjärta!
   Kram från Comosjön

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.