DEN ITALIENSKA SKOLAN PÅ GOTT OCH ONT

BETYG FRÅN 6 ÅRS ÅLDER

runt bord.jpg

MITT HALLBORD

Godmorgon kära bloggvänner!
Äntligen fredag tycker ni, jag är ju lite ambivalent i den frågan! Hursomhelst blir det gymet nu på morgonen, handling och sushilunch med A och hennes kompis ( plus  kompisens mamma).

Igår var det dags att hämta A´s  betyg. Hon började ju högstadiet i september ( 11år gammal). Betyg är inget konstigt för mina barn. De har fått betyg i alla ämnen och uppförande sen 6 års ålder.

tulpaner vita.jpg

SMÅ TULPANER VITA

Betygssystemet i Italien går från 1-10 där 10 är bäst och 6 är godkänt. Allt under 6 är en betygskala på icke godkända betyg! A älskar verkligen att studera, jag har aldrig förhört henne eller kontrollerat hennes läxor. S har på senare år ett ok engagemang vad det gäller de teoretiska ämnena. Hon lever ju för sin ballett! Sjömannen….no comment! Han lever på sin charm, alltid gjort 🙂 .

Den italienska skolan gynnar de elever som är ambitiösa och utåtriktade. Utåtriktade då betygen bygger 50 % på muntliga förhör. Detta system är inget för de barn som har svårt för sig i skolan och är blyga. Vad det gäller stödundervisning är det inte mycket att hurra för! De flesta barn som har svårt i skolan går till privatlärare på eftermiddagarna som föräldrarna betalar! Som vanligt vill jag understryka att detta är mina personliga erfarenheter.

rutten blomma.jpg

EN RUTTEN HORTENSIA

Jag tror att något mitt i mellan den italienska och svenska skolan skulle vara en “perfect match” och då kommer vi nog fram till så som skolan såg ut när jag själv gick där. Jag började 7:an  1985! När jag tänker tillbaka så var det ordning och reda i skolan men det fanns ändå utrymme för mycket fritid! Har inga dåliga minnen från skoltiden förutom att jag var lat och inte gjorde mina läxor 🙁 .

Bilderna som ni ser är från mitt vardagsrum!

Italiensk eller svensk skola? Vad tycker ni?

Ha en underbar start på helgen!

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.