KALL MJÖLK KAN LEDA TILL DÖDEN

ITALIENARNAS NOJJOR

mjölk

KALL MJÖLK

Godmorgon kära bloggvänner!
Dagens inlägg föddes ur mitt huvud igår när det blåste full storm. Är det något italienare är rädda för så är det vind!
Jag vill som vanligt påpeka att det jag skriver i bloggen är MINA personliga erfarenheter efter 23 år i Italien.

paprika.jpg

PAPRIKA

Italienarnas största samtalsämne handlar om matsmältning. Det är ett mysterium. Smälta eller inte smälta maten…that´s the question 🙂 . Det finns ju vissa födoämnen som är ” farligare” än andra och jag skulle vilja påstå att kall mjölk är ett av dem, man kan DÖÖÖÖÖ! Man får nämligen en ” blocco intestinale” med andra ord tarmarna blockeras och vad som händer sen har jag aldrig fattat 🙁 . Hur som helst livsfarligt. Det jag kallar för maginfluensa kallar italienarna för en ” colpo di freddo” , detta betyder att man spyr och får diaree´av kall luft på magen. Jag brukar säga att i Sverige där det är svinkallt har ingen dessa problem…knepigt! Paprika, vitlök, gurka är andra farliga grönsaker, mycket svårsmälta sådana.

vind_1.jpg

VIND

Sedan kommer ju vi till detta med vind….alltså hur många gånger bråkade jag inte med fröknarna på dagis för barnen inte kunde vara ute om det blåste lite grann. Samma sak här, vinden orsakar alla symtom jag nämt innan. Sedan finns det ju en annan mycket vanlig åkomma som jag inte hade hört talas om innan jag kom till Italien, NB jag är uppvuxen med sjukhussnack….” La cervicale”. Jag har förstått att det är nerven som går från huvud till nacke och 90% av alla kvinnor har problem med den och det är oftast klimatet som är boven i dramat. För kallt, för varmt, för blåsigt, för stilla……etc!

Som jag och mina svenska vänninor har skrattat åt dessa tokigheter, samtidigt som italienarna sliter sitt hår åt dessa barbariska svenskor!

Ha nu en riktigt fin torsdag och glöm nu inte att värma mjölken i micron innan ni dricker den 🙂 .

Con affetto Ceci

 

Bilder: Pinterest

 

6 thoughts on “KALL MJÖLK KAN LEDA TILL DÖDEN

 1. Du är rolig du. Gå bara inte in i polemik mot italienska kvinnor i dessa frågor, det är att reta upp dem. När det gäller mjölk är denna till för kalvar, spädbarn och till viss matlagning. Faktum är att vetenskapen har visat att män som dricker mycket mjölk löper större risk för prostatacancer än andra. Jag dricker inte mjölk men har vispgrädde eller någon gång smör i kaffet. Jättegott. Men visst är det gott med iskall mjölk till pannkakor och blåbärssylt eller till blodkorv och bacon med lingon.

  Hejcon bacon.

  1. Pappa, har jag någonsin gått in i polemik med italienska kvinnor….något borde jag ha lärt mig efter 23 år😊 Kram C

 2. För att inte tala om “att inte ha AC på i bilen, utan veva ner rutan i stället”. Sist när jag åkte bil med min italienska väninna och det var 34 grader ute och hon ville inte sätta på AC i bilen så blev jag fan vansinnig på riktigt och fräste till henne “SKÄRP DIG!!”
  Hon sa: Jag vet inte ens vilken knapp det är man sätter på?
  Jag: Det är den här!! sa jag argt och vred på Ac:n
  Och jag snäste åt henne , stäng fönstren för i helvete!
  Hon stängde chockad fönstren.
  Kall luft börjar strömma ut i bilen och jag blir snällare på rösten. Jag frågar “Var det här inte bättre?
  Hon med pipig röst…Jo, from nu ska jag alltid ha Acn på Eva. Men jag är så rädd att sitta i drag.
  Jag: Vi sitter med AC på hela vägen från Sverige och hit. Ingen jävel får nackspärr.
  Men from den dagen i alla fall så använder hon ACn i sin bil.
  Hon är 54 år och har aldrig haft på Acn tidigare.
  Alltså HERREGUD!! Det ska komma en svensk och få psykbryt innan dom provar:)))))

 3. LaVitadeluxe – Heeeeej vart sjutton tog Du vägen? Hur mår du? Du bara försvann en dag! Och att hitta dig här hos Cissi!! Sorry Cissi men världen är liten ibland… Kram pà Er!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.