NYÅRSLÖFTEN 2019

LEV I NUET

dukning.jpg

NYÅRSDUKNINGEN

Godmorgon kära bloggvänner!
Tillbaka i Italien efter en härlig vecka på Gran Canaria! Tyvärr hann jag inte blogga igår men det var ju en dag i  flygplan och bil.

Jag dukade redan igår kväll inför nyårsmiddagen. Jag tycker at dukningen är höjdpunkten och därför vill jag inte stressa med den precis innan gästerna kommer.

dagbok.jpg

MIN DAGBOK FÖR 2019

2018….jag tittar tillbaka. Ärligt talat har jag inte mått speciellt bra varken fysiskt eller psykiskt detta år. Den fysiska biten är väl att jag slarvat med mat, träning och så har jag ju min trogne följeslagare “Meniere”  som inte lämlar mig ifred 🙁 .

Den psykiska biten är ju den jag måste ta tag i till 2019. Mitt största problem är ju att jag inte lever i nuet och att jag är år framåt i min fantasivärld.  Detta måste få ett stopp. Jag känner mig konstant stressad och har ett dåligt samvete att jag inte gör tillräckligt fast mitt rationella jag VET att det inte stämmer. Vad vill jag bevisa? För vem vill jag vara duktiga flickan.

Det finns några faktorer som måste bort för att få mig att må bättre: 1. Hemnet , jag måste sluta drömma mig bort till Östermalm, 2. Netflix , det tar för mycket tid och jag blir helt seg i knoppen.

servett ceci.jpg

MIN PLATS

Jag måste vara snäll mot mig själv. Inte hela tiden autoanalysera och vara självkritisk. Vad det gäller mitt jobb har 2018 varit intressant men det finns är fortfarande berg att bestiga.Jag har lärt känna fantastiska människor och bloggen som var en av mina alla impulsideer har visat sig ge mycket glädje. Jag skulle bli ännu gladare om ni ville kommentera lite oftare för då känner jag att ni finns där på andra sidan 🙁 .
Jag skulle även behöva var mycket oftare och längre perioder i Sverige men jag får tyvärr inte ihop det med familjen här hemma.

Framförallt måste jag lugna ner hela systemet. Hjärnan kokar på mig av alla tankar som finns där inne. Jag tror att skriva någon form av veckoplan kanske kan hjälpa.

Nej nu måste jag iväg och handla mat inför kvällen! Hoppas att ert 2018 har varit fantastiskt och att 2019 blir likaså!

Con affetto Ceci

 

15 thoughts on “NYÅRSLÖFTEN 2019

 1. Gott nytt år min kära vän! Lev i nuet är ett bra motto. Det har jag fått öva på detta året… Hoppas 2019 för mycket gott med sig. Tack för det fina julkortet! Många kramar Chris. (Mitt insta är nere för tillfället.)

  1. Hej min finaste vän som jag inte träffat på över 12 år….helt crazy! Jag skickar dig massor av styrkekramar och håller tummarna för ett fint 2019. Love C

 2. Fina Cissi; Ha en festlig kväll och avslut och ett fantastiskt Gott Nytt År 2019! Önskar dig och din familj allt gott! Första steget till förändring är att bli medveten om vad man önskar förändra och att vilja förändra det, så du är redan på väg! Du får inte vara så hård mot dig själv,, skall man bestiga ett berg tar man ett steg i taget, och som du skriver är det lättare om man fokuserar kraften och energin i nuet, vilket är lättare sagt än gjort; Som barn är man närvarande i nuet naturligt, som vuxen behöver man återerövra den förmågan, åtminstone många av oss, men det går att träna sig till det. Lycka till!

  1. Gott Nytt År till dig och dina kära! Tack för de kloka orden, de skall jag ta till mig. Ja min största utmaning kommer helt klart att bli att försöka leva i nuet och att njuta av livet!
   Kram C

  2. Gott Nytt År till dig och dina kära! Tack för de kloka orden, de skall jag ta till mig. Ja min största utmaning kommer helt klart att bli att försöka leva i nuet och att njuta av livet! Just nu lyssnar jag på fd skogsmunken Björn Lindeblad på framgångspodden. Han är så klok och inspirerande!
   Kram C

 3. Gott nytt år. Sluta direkt att vara duktig flicka och sätta massa press på dig. Ingen tackar dig. Jag flinade lite när jag såg att du googlar lägenhet på Östermalm:) Jag googlar hus i Lago Maggiore som en tokig. Hittar tyvärr inget som passar. Men vill du verkligen bo på Östermalm?? Jag skulle göra vad som helst för att komma från Sverige till Italien. Bor bara kvar pga våra sjuka föräldrar som vi måste sköta om.När dom gått bort så flyttar vi direkt.Hoppas ditt nästa år blir bättre än detta. Tror tyvärr att mitt år kommer att bli vidrigt jobbigt pga en massa saker. Men det är bara att bita ihop. Fy fan vad man kämpar:)))

  1. Gott Nytt År! Ja man är väl aldrig nöjd…flytta från Italien är väl inte aktuellt men en liten “ pied a terre” på Östermalm skulle inte sitta fel😜😜 Styrkekramar inför nya året, sjuka föräldrar är jättetufft, jag vet😔. C

 4. Läser din blogg och gillar att du skriver om jobb men framförallt vardagslivet. Såg att du önskade feedback och det ger jag dig nu och önskar även Gott Nytt År.Hoppas på både fortsatta mattips och livet med familjen. Inger

  1. Hej igen! Såg att det var ett tag sedan jag la in ett recept…får bli dags snart igen! Kram C o Gott Nytt🍸🍸

 5. Gott Nytt År och vill bara säga att jag gillar din blogg.Jobb blandat med familjeliv, vänner och recept. Hoppas du fortsätter skriva om ditt liv i Italien. Inger

  1. Hej Inger! Tack för din kommentar 😊😊 jodå jag skall fortsätta med bloggen även om det kan kännas lite tungt ibland🙈 Gott Nytt År!
   Kram C

 6. Denna din bloggkrönika, i de sista skälvande timmarna innan nyårsklockorna slår, är den finaste du har gjort någon gång. Du skall veta att det är alltid två som tänker på dig Gud genom Jesus Kristus och jag Din Pappa.
  Du har en jättefin PT och det första du skall göra nästa år är att skaffa dig en mental mentor i form av en psykolog, en psykoterapeut (samt dessutom ägna dig åt total sockerabstinens, något som är mycket viktigare än du tror./Kram Pappa och Gott Nytt År.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.