VAD ÄR EN ” BELLA FIGURA” ?

50-ÅRS FEST PÅ G

3 advent.jpg

TREDJE ADVENT I MOLTRASIO

Godmorgon fina bloggvänner!
Tredje advent idag så det betyder en vecka kvar….. Idag skall vi på 50-års kalas. Det är Vittorio, Mr G kusin som fyller. Vittorio är ansvarig för produktionen på fabriken och är en urmysig och kul kille! Det blir nog ett bra kalas då hela Brunategänget är samlat!

galli för 6 år sedan.jpg

SYSKONEN G FÖR 6 ÅR SEDAN

Detta kort kom upp på fb i veckan. Alltså man saknar de här små ungarna. De två stora är idag värsta tonåringarna och den lilla förblir min lilla även om hon snart växt om mig! Julen är verkligen till för det små :-). Jag ligger såååååå efter i julklappsinköpen, varför blir det alltid samman visa varje år? Är ni klara?

Jag lagade ju pulled pork igår för första gången, måste erkänna att den blev riktigt bra. Så enkelt och ungarna gillar det…..kommer jag nog att göra det igen!

comosjän från villa deste.jpg

COMOSJÖN I SOLNEDGÅNG

Nej nu måste jag hoppa in i duschen och sedan fixa mig! När man går på italienska tillställningar måste man göra något som kallas  för ” BELLA FIGURA” ( FIN FIGUR ) , ett uttryck som inte existerar i svenska språket då det inte är lika viktigt med yta som här. Det betyder att man skall vara kort och gott , PERFEKT, både till utseende och sättet annars är det lätt att det blir en ” BRUTTA FIGURA” och det vill man verkligen inte… 🙁 .

Ja dessa italienare……You can´t live with them and you can´t live without them !! Ha en riktigt fin söndag!

Con affetto Ceci

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.