VÄLKOMNA TILL LUCIAS HEMLAND

LUSSE LELLE OCH ÅRETS JULKALENDER

 

lussekatt.jpg

LUSSEFRUKOST

Godmorgon kära bloggvänner!
Luciamorgon i Lucias avlånga land! Santa Lucia kommer ju från Siracusa på Sicilien och den 13 december firas hon konstigt nog bara i området Bergamo / Brescia och här får barnen sina julklappar idag!

I vissa städer på Sicilien, Palermo tex byter man ut bröd och pasta mot ris idag. I städerna Verona och Bologna organiserar man julmarknader på Santa Lucia.

grön röda skor.jpg

FESTSKOR FRÅN BRUNATE

Jag skulle nog vilja och våga påstå att Sverige är det land i världen där Lucia firas på finaste sätt. Tyvärr hade jag inte möjlighet att åka in till Milano igår kväll och njuta av det svenska luciatåget som organiseras varje år av barn och föräldrar i Milano med omnejd.

När barnen var små så gjorde vi alltid vårt eget luciatåg här hemma men nu brukar det bara bli lussefrukost och lucia på svt play till middagen!

lisa larsson.jpg

LISA LARSSONS LUCIA OCH SJÄRNGOSSE

Är det någon mer än jag som ÄLSKAR årets julkalender? Äntligen lite ” Christmas Spirit”. Jag och A tittar på den varje morgon till frukost, en mysig morgonrutin.

Tyvärr är jag inne i ett skov just nu i min “Merniers sjukdom” :yrsel, lock i örat, pip och tjut…etc. Det blir ofta sämre när jag flyger och sedan tror jag att jag är lite stressad just nu och då ökar trycket inne i örat. Kl 10 skall jag till gymet och sedan blir det faktiskt bara lite ärenden och körningar under dagen.

Just det jag har upptäkt en ny “guru”; Robin Sharma…..alltså hur bra är inte den mannen. Kolla in honom på youtube!

Ha en fin Lucia!

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.