DEN ITALIENSKA SKOLAN, EN ÅNGESTMASKIN

BACK TO REALITY

a o flickorna haymarket.jpg

PAPPA A OCH FLICKORNA

Godmorgon kära bloggvänner!
Hemma igen efter en vecka i Stockholm. Både jag och tjejerna fällde små tårar då vi absolut inte ville tillbaka till Italien denna gång. Vi hade fortfarande massor på vår lista som vi inte hann med….next time!

Den största anledningen till att flickorna inte ville hem var att de inte hunnit göra alla läxor de fått över helgen 🙁 . Skolan här nere är stenhård! Om du inte lämnar in i tid arbeten och läxor blir det anmärkningar. Om du någon gång skulle få ett dåligt betyg på ett prov sänker det hela medlet med en gång. Flickorna var så rädda och ångestladdade igår kväll. Jag lyckades att övertala den lilla att stanna hemma idag och jobba ikapp i lugn och ro. Den stora satt uppe halva natten och pluggade, kl 7 var hon redan utanför dörren!

julgran haymarket.jpg

SNART KOMMER TOMTEN

Nu är det 10 dagar kvar på höstterminen. Men ni skall ju inte tro att barnen här i  Italien får några riktiga lov! De blir överösta med läxor och uppgifter som skall göras! Stackars barn. Jag tycker att den Italienska skolan är bra över lag då barnen lär sig otroligt mycket men ge de stackarna lite andrum under loven i alla fall!

Nej nu måste jag i väg och handla. Det blev kokor med fänkålsthe till frukost då kylskåpet gapar tomt efter att mamma Ceci varit borta i en vecka!

Ha en fin måndag!

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.