EN MAGISK KVÄLL I LUGANO

JULKONSERT PÅ LATIN

kyrka lugano.jpg

CATTEDRALE DI SAN LORENZO, LUGANO

Godmorgon kära bloggvänner!
Första december idag, det känns helt overkligt. Decembermånad är helt klart min favorit. Jag har alltid älskat julen även om engagemanget gått lite upp och ner från min sida.

Igår kväll var jag och Herr G på en fantastisk konsert i en kyrka i Lugano. Vi bor ju bara 10 minuter från Schweiziska gränsen. Tur det…jag hittar bara mina Finnkrisp på Coop i Chiasso…hehe!

julkonsert.jpg

PROGRAMMET

En nästan två timmar lång konsert/mässa på latin. Det var två körer som gått ihop. En kör från Milano och en familjekör, Sala singels som bestod av  mamma, pappa och fem barn mellan 28-17 år. Det var fantastiskt att höra hur duktiga dessa sångare var.

Jag har ju själv sjungit väldigt mycket i mitt liv. Sist var jag med i en gospelkör här i Como, det var något av det bästa jag gjort. “Tyvärr” var det otroligt mycket konserter och träffar så jag fick inte ihop det tillslut med jobb och familj. Som tur är blir man ju aldrig för gammal för att sjunga i kör så det är något jag har kvar på min ” Bucket list” .

Efter konserten var det ” vin brule´” , typ glögg och panetten på en bar bredvid kyrkan. Vi var hemma runt 00.30 🙁 .

fem syskon.jpg

SALA SINGERS

Herr G är ju redan på jobbet och jag väntar på att flickorna skall vakna. Jag och A skall antagligen åka till Milano med en kompis och hennes dotter idag och i kväll skall vi hem till Carola på polenta och cassuola, kål och fläskgryta…I love it! jag måste baka en kaka men det får bli när vi kommer hem!

Jag och A måste ju kolla första avsnittet av adventskalendern också. Har inte missat en julkalender i hela mitt liv…jo julen 89 var jag utbytesstudent i USA. Min mamma tittade alltid tillsammans med oss om hon inte jobbade. Såg trailern, har potential!

Ha nu en härlig lördag!

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.