NY VECKA OCH VÄRLDENS GODASTE ÄPPELKAKA

MÅNDAG HELA VECKAN

äpplekaka.jpg

ÄPPELKAKA PÅ FARMORS VIS

Godmorgon kära bloggvänner!
Är det bara jag som älskar måndagsmorgnar här på bloggen? Jag har aldrig problem att hoppa upp ur sängen när kl ringer 06.00 men det verkar andra familjemedlemmar ha…hehe!

Jag börjar som vanligt den nya veckan med ett pass med PT på gymet. Vi brukar köra intervallträning  så jag riktigt får känna att jag lever. De dagar jag har PT hoppar jag smöret på mackan, idag blev det avokado istället!

Jag bakade världens godaste äppelkaka i lördags, här kommer receptet på den!

INGREDIENSER:

125 g smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 msk grädde

GARNERING

400 g äpplen
2 msk strösocker
1 tsk kanel

Smält smöret och låt det svalan. Sedan sätt på ugnen på 200 grader. När smöret är kallt häll i sockret och vispa poröst och pösigt. Tillsätt ett ägg i taget och där efter mjölet , bakpulvret och grädden. Häll smeten i en form ( jag har bakplåtspapper i ) ca 22 cm i diameter. Sedan skiva äpplena i tunna klyfta och stick ner i ett fint mönster. Strö över socker och kanel. Grädda i ca 40 minuter. NJUT!

Ha en riktigt härlig måndag!

Con affetto Ceci

 

2 thoughts on “NY VECKA OCH VÄRLDENS GODASTE ÄPPELKAKA

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.