INTERVJU I EXPRESSEN

LIVET SOM HEMMAFRU

ikea dukning.jpg

DUKNING PÅ IKEA MILANO

Goddag kära bloggvänner!
För två dagar sedan fick jag ett mail av en journalist som jobbar på Expressen. Han hade hittat min blogg då han sökt på ordet “hemmafru”. Han ville göra en intervju med mig om hur det är att vara hemmafru i Italien och varför jag gjorde det valet.

Som jag sa till honom blev det ett naturligt val för mig att vara hemma när första barnet föddes. På den tiden jobbade jag med “kick off ” resor och tog med svenska grupper runt  om i norra Italien. Herr G har ju alltid jobbat väldigt mycket och varit utomlands i perioder så lotten att vara hemma och hålla ställningarna föll på mig.

Jag har aldrig känt att jag varit mindre värd eller att folk har ifrågasatt mitt val här nere i Italien. Däremot har det funnits stunder då jag känt att jag behövt förklara mig och i bland till och med ursäkta mig för mitt val när jag varit hemma i Sverige 🙁 .

Det har verkligen inte varit en dans på rosor och är man en dynamisk och nyfiken person som jag är,  så har det funnits  många stunder då  jag känt mig väldigt ensam och ostimulerad. Det har ju funnits mycket positivt också med att vara hemma. Jag kunde ju vara 2 1/2 månad i Sverige varje sommar. Så länge barnen inte gick i skolan kunde vi ju åka till Sverige när vi ville!  Jag var ju hemma i 15 år och under de här åren hade jag många vänner som också var hemma med sina barn, så vi försökte alltid att ses under veckorna.

Jag tror dock att det är bra för barn att ha en yrkesarbetande mamma. Det är jätte fint i Sverige när man delar på alla sysslor. För det gör man väl?

Journalisten frågade mig om jag och Herr G är jämställda….Vad menas med jämställdhet? Ekonomisk, städning, egentid…inte vet jag. Vi har ett upplägg som passar oss båda, här hemma är ingen är bitter och sur ( längre 🙂 ) . Vårt upplägg är kanske gammaldags i mångas ögon, men det funkar för oss! Vi har våra uppgifter och vi har vår egentid! Alla familjer ser olika ut, huvudsaken är väl att familjemedlemmarna mår bra och inte vad omvärlden tycker!

Vi får väl se om det blir någon artikel i Expressen!

Con affetto Ceci

 

4 thoughts on “INTERVJU I EXPRESSEN

 1. Att vara hemmafru i Sverige är nästan skamligt. Har själv varit hemma med mina barn i 20 år. Fick alltid förklara mig. Folk ska fullkomligt skita i hur man vill dela upp det hemma. (Jag var hemma för min man hade ett väldigt framgångsrik firma, som jag senare när barnen blev stora hoppade in i) Håller med om att det inte alltid var så roligt och ibland ensamt. Men hade jag tyckt att det var så roligt att gå till ett jobb och lämna ungarna på dagis varje dag i många år? Såklart inte, jag hade tyckt att det sög det också. Man har inte kul i livet varje dag, vissa perioder är jobbiga. Men jag ångrar inte en sekund att jag var hemma under många år.

  1. Hej!
   Tack för din kommentar! Jag känner precis likadant! Om artikeln kommer ut i Expressen så hoppas jag att journalisten återspeglar mina svar och inte att de vinklas åt ett eller annat håll😱😱.
   Kram från Comosjön
   C

 2. Rubriken kommer att vara “Jag tyckte det var tråkigt och ensamt “. Både Aftonbladet och Expressen är sämst. Du borde krävt betalt för att ställa upp, plus att få läsa vad som skrevs innan det publicerades. 100% att det kommer vara vinklat.( har jag fel så kommer jag be om ursäkt för mina syrliga kommentarer :))))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.