ATT VARA UTLANDSSVENSK VID JUL ÄR INTE SÄRSKILT KUL…..

IKEA, RÄDDAREN I NÖDEN

stråla ikea.jpg

LJUSSLINGOR AV ALLA DESS SLAG

Godmorgon kära bloggvänner!
Det börjar närma sig juletider. Jag som är född i början av 70 talet har så ju underbara minnen från julen och julförberedelserna. Både hemma och i skolan. Det var liksom ett crescendo från första advent fram till julafton. Det är väl antagligen samma sak idag i Sverige men i Italien är det en helt annan “femma”. Nu repeterar jag, detta är mina tankar och erfarenheter!

Jag har försökt med alla medel att återskapa den svenska mystiken kring jul här nere i Italien. Det är ju inte så lätt då mannen inte kan dela barndomsminnen med mig men jag har ju min bästis G och även om vi kommer från olika delar av Sverige och ifrån ganska olika familjekonstellationer  har vi ändå exakt samma jultraditioner.

ikea ljus_1.jpg

FINA DOFTLJUS

Ikea har varit lite trista de de senare åren med sitt utbud av juldekorationer och mat i “bottegan”….men i år är de ” back on track”! Hade kunnat förköpa mig förra veckan när jag var där. Måste snart tillbaka då jag inte fick med mig någon mat och dryck hem, bara julgodis som redan är slut 🙁 . Jag köpte massa fina ljusslingor som jag inte riktigt vet vart jag skall sätta upp!

På lördag eftermiddag kommer G och hennes dotter E hit och då skall vi julpyssla! Om någon har några bra tips på pyssel så tas de gärna emot! Vi har varandra och våra barn har fått så mycket svensk julkänsla som det går att föra över till ett annat land!

Den italienska julen är mer spirituell och det kanska är mer korrekt men den är kall….och kal. Det finns ingen mystik över huvud taget.

röda tomte skor.jpg

BRUNATE BOOTS I RÖD MOCKA MED SILVERACCESSOAR

Nej mina kära vänner nu skall jag hoppa in i duschen för att sedan ha den jobbiga förmiddagen av kaffe med G och besök på nagelsalong! Hehe…

Nu skall jag betala en faktura till 4goodliving som är Sveriges största kvinnliga nätverk. Jag skall nämligen åka på en resa till Mallorca med 4good i maj för att se om jag kan nätverka fram lite nya spännande kontakter!

Ha en fin tisdag!

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.