ITALIENSK POTATISSALLAD, ETT MÅSTE PÅ JULBORDET I ITALIEN

ITALIENARNA KALLAR DEN FÖR RYSK POTATISSALLAD

ingrdienser insalata russa.jpg

INGREDIENSER

Godmorgon kära bloggvänner!

Måndag morgon och här hemma har lugnet lagt sig då alla gått för dagen. Jag skall till gymet om en timma så jag passar på att få ut ett inlägg till er 🙂 . Det blir ett recept idag. Den här italienska potatissalladen serveras oftast som antipasto tillsammans med kallskuret och inlaga grönsaker! Jag tycker att den är så mycket godare en svensk potatissallad…här kommer receptet: Ta mest potatis, sen morötter och ärtor. Och mindre av de inlagda grönsakerna! För att få en balanserad sallad!

mayo.jpg

HEMGJORD MAYO

INGREDIENSER
kokta fasta potatisar
kokta morötter
ärtor på burk
cornichons (saltgurka)
syltlök
kapris
rivet citronskal
vitvinsvinäger

MAYO
ett ägg
dijonsenap
några skvätt Worchester sås
salt
citronsaft
neutral olja

Iinsalata russa.jpg

ITALIENSK POTATISSALLAD = INSALATA RUSSA

Ta fram en stor bunke. Skiva små tärningar av de kalla potatisarna och morötterna. Ner i bunken. Sedan i med  syltlök, kapris och hackade cornichons. Riv lite citronskal över och nu på med ca en msk vitvinsvinäger. Rör om och låt stå medan du förbereder mayon.
Jag blandar i alla ingredienser utom oljan i behållaren till minipimern. Kör några varv. Häll sedan ner oljan långsamt medan du kör vispen! Det går fort att få rätt konsistens. Blanda Mayo och grönsaker. Smaka av med salt och peppar! Lägg över i en trevlig skål. Låt gärna stå över natten!  Lycka till!

Ha en fin måndag!

Con affetto Ceci

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.