ITALIENARNA HAR ÄNTLIGEN BÖRJAT PYNTA

JUL , JUL, STRÅLANDE JUL

gossedjurs gran.jpg

JULGRANAR MED GOSEDJUR

Godmorgon alla fina bloggvänner!
Här sitter jag  i Volvos showroom i Milano och väntar på att de skall sätt på vinterdäck på blien inne i verkstaden! Har man tre barn blir man en jäkel på “multi tasking” ! Igår tog jag en inspirationstrip till CIP GARDEN  i Como! Det känns som att vara i USA innan jul, helt fantastiska julgranar och pynt i olika miljöer! Egentligen var jag där för att köpa en stor fin griffeltavla till köket men hittade tyvärr ingen! Kom dock inte tomhänt därifrån….. 🙁 .

rosa julgran.jpg

ROSA KITCHJULGRAN

När jag kom till Italien för 23 år sedan var det inte lätt att hitta julpynt här nere. Som tur var hade vi vår svenska julmarknad som organiserades av SWEA och svenska kyrkan i Milano ( det gör de forfarande, vartannat år om jag inte minns fel  ). Där kunde man hitta pynt, ljus och sötsaker etc ! Flygen kostade ju multum på den tiden så man var ju hemma max 2 ggr per år! Italienarna har ju julkrubba som sitt största “julpynt” , annars kanske en julstjärna och plastgran men några kulor i! Nu skall jag inte vara taskig men kommer man från Sverige så känns julen lite trist här nere. Vi börjar ju redan från första advent att bygga upp förväntningar och göra mysigt inför dopparedagen!

rödvit gran.jpg

RÖDVIT JULGRAN

Jag har ändå haft tur med min italienska familj. Vi firar alltid hemma med god mat och fint dukat bord. Många italienare går ju på restaurang på jul. Fast som en svensk jul kan det aldrig bli. De berättar ju gärna innan vad man skall få i julklapp också, ingen känsla för magin som vi försöker att skapa kring julen! Jag har varit en julfanatiker men sedan några år har jag tyvärr tappat en del av min julkänsla. Jag åker gärna bort över julen och så även i år. Jag kommer börja pynta vid första advent och sedan blir det väl en del glöggkvällar och en eller annan julmiddag hemma! Mina färger på juldukningen  i år kommer att vara: rött, grått, vitt och silver!

Efter Volvo blir det IKEA….vilken Schweden boost jag får idag….jippi!

Ha en fin tisdag!

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.