ATT VARA KLASSMAMMA I ITALIEN

OPENDAY PÅ BALETTGYMNASIUM

S och Caroi.jpg

 

S OCH HENNES PARTNER IN CRIME C

Godmorgon kära bloggvänner!
I lördags var det Openday på S ballettgymnasium och mamma Ceci är ju klassmamma såklart! 15 år av denna verksamhet! Mina föräldrar hade aldrig tid att vara klassmamma/ pappa då de arbetade på Sahlgrenska båda två. Dagar, kvällar och nätter! Jag led aldrig av det men när jag själv fick barn och INTE jobbade blev det ju ett sätt att lära känna lärare och andra föräldrar lite mer på djupet!

Det är ju aldrig någon som vill vara klassrepresentant så jag erbjuder alltid mina tjänster! Det handlar om att gå på 2 till 3 möten om året och sedan skriva protokoll som man skickar till de andra föräldrarna, hjälpa till på event som “openday” , köpa presenter till lärarna vid jul och sommar ( det gör inte alla skolor men våra tjejer vill alltid köpa något till sina danslärare ), att vara en länk mellan skola och föräldrar om något problem skulle uppstå…det är väl mer eller mindre allt!

På A skola har man inga klassmammor men igår ringde A´s klassföreståndare och frågade om inte jag kunde hjälpa till på deras Openday den här lördagen! – Självklart svarade jag 🙂 .

kristallkrona.jpg

 

SALEN DÄR ELEVERNA DANSAR

Hursomhelst det var en fantastisk dag på S gymnasium i lördags då en av Italiens mest kända ballerinor; Luciana Savignano var där och pratade med flickorna och såg dem dansa. Fullt med folk som kom för att informera sig inför nästa läsår.

Gymnasiet i Italien är 5 år och man börjar det året man fyller 14. S går på en teoretisk linje så hon kommer att ha behörighet till alla universitet efter gymnasiet men utöver de vanliga lektionerna  dansar S balett och “contemporary” mellan 4-6 timmar om dagen ungefär! Frågar ni henne skulle hon kunna dansa ännu mer 🙁 .

sofia svaangani.jpg

S OCH LUCIANA SAVIGNANO ( PRIMA BALLERINA ALLA SCALA )

Min uppgift i lördags var att ta hand om de familjer som kom för att titta på skolan! Jag hade även köpt kakor och tårtor till buffén.

Nu på morgonen skall jag  träffa en tjej som hjälper mig med min hemsida/blogg. Jag behöver förbättra en det saker. Framförallt för de som klickar in sig för att hitta återförsäljare för BRUNATE .

Sedan blir det det gamla vanliga; hämta A på skolan, lunch, tandläkare A, hämta S på skolan och sen hem och laga middag!

Ha en fin tidsdag!

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.