GNOCCHI ALLA ROMANA

MINA FAVORIT GNOCCHISAR

ingredienser gnocchi alla romana.jpg

INGREDIENSER VID SJÖN

Godmorgon kära bloggvänner!
När jag har mjölk som snart skall gå ut har jag två saker jag brukar laga! Hederlig chokladpudding på påse, älskar vi inte 70-talet eller så gör jag den italienska rätten: gnocchi all Romana.
Härom kvällen blev det gnocchi. Det är inte många svenskar som kan uttala gnocchi rätt 🙂 , sätt att tungan i gommen och säg gngngngngn…och tillslut lägg till….occhi, så skall ni se at det funkar!

gnocchi på plåt.jpg

GNOCCHI PÅ PLÅT

INGREDIENSER

250 g semola = mannagryn
1 liter standard mjölk
75 g smör
3 äggulor
2 msk ljummen mjölk
salt, peppar
riven muskotnöt
100 g smält smör
riven parmesan

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader.
Häll i mjölken i en tjockbottnad kastrull, låt mannagrynen regna ner och rör om hela tiden. Tillsätt 75 gram smör, salt , peppar och riven muskotnöt. Låt koka under omrörning i ca 15 minuter På slutet häll i 2 msk riven parmesan och de tre äggulorna som du blandat med den ljumna mjölken.
Jag har ju ändrat orginalreceptet lite så det skall passa mig i smaken! Den ” riktiga” gnocchhin är ju små rundlar som är 1 cm höga som ligger lite omlott på en plåt. Men jag vill ju ha gnocchin tunnare och krispigare så jag kör en grym metod. Jag lägger bakplåtspapper på en plåt, breder ut hela smeten, tar en degskrapa och skär fyrkanter över hela plåten sedan på med smält smör och parmesan! Jag gjorde 2/3 recept där av 2 ägg på bilden!

In i ugnen i ca 10 minuter! Ät varm…och njut!

gnocchi alla romana.jpg

SÅ ENKELT OCH SÅ GOTT

Idag så skall jag vara på S skola hela eftermiddagen då jag är klassmamma, såklart! Det är openday inför nästa läsår. I Italien börjar man gymnasiet det året man fyller fjorton ( gymnasiet är 5 år) och man väljer redan i januari! Så jag har varit och köpt massa choklad, kakor och tårtor som skall bjudas på!

Ha en fin lördag!

Con affetto Ceci

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.