MIN FÖRSTA BLOGGKRIS ÄR HÄR

PARETOPRINCIPEN ELLER 80/20 REGELN

collage grå ceci_1.jpg

INSPIRATION

Godmorgon mina fina bloggvänner!
Japp nu kom den, bloggkrisen som gör att man börjar att vackla. Jag har nu skrivit ett inlägg varje dag i över 5 månader och det har faktiskt gått över förväntningarna. Men igår föll jag! Kände att bloggen ger mer ångest än energi. Att syftet med bloggen var att bygga ett varumärke i Sverige och att skorna har kommit i bakgrunden. Igår var jag redo att “shut down” hela bloggen.

På eftermiddagen hade jag ett långt samtal med en speciell person och jag  skulle vilja säga nyfunnen vän och hon stöttade mig i min bloggkris och lät mig fösta att det är normalt, att jag borde dra ner lite på ambitionerna och lägga upp ett veckoschema. Efter samtalet med henne fick jag tillbaka lite av min blogglust! Och i morse när jag gick in på min Instagram såg jag att KAPPAHL hade kommenterat ett foto och undrade om de kunde få använda det i sina kanaler 🙂 .

Sååå folks, så här blir det nu: inga italienska rubriker, kanske inte ett inlägg varje dag, ibland korta ibland långa, mer fokus på det jag brinner för; SKOR , mode, accessoarer, trender etc och PARETOPRINCIPEN eller 80/20 REGELN som den också kallas….20 % av dina arbetsinsatser står för 80% av resultatet!

Tack för att ni finns!

Con affetto Ceci

10 thoughts on “MIN FÖRSTA BLOGGKRIS ÄR HÄR

 1. Käraste dotter, se de här 5 månaderna som en learning curve, du har gjort ett fantastiskt jobb på en mycket hög ambitionsnivå med att försöka täcka “allt”. Nu har du insett att det blir för mycket. Bloggen heter ju Life in my shoes och inte mitt liv i en italiensk köttgryta eller att redogöra för taxiverksamhet. Mitt råd till dig nu är: fokusera din kraft på skorna och fortsätt att studera konsten att kunna fotografera, jag menar foto är ju en konstart och du har ju de kreativa förutsättningarna. Målsättning med bloggen är ju att nå ut publikt till modeintresserade människor och då är ditt privatliv mindre intressant för dem. Oss når du ju på Syskon- och famljegruppen. Använd också WORD till att kolla grammatik och stavning, alltså skriv först i WORD, kolla av, kopiera och lägg i in din WordPressblogg. Så tror jag att proffsen gör. Ha alltid ett litet block och en penna väldigt nära dig och skriv ner stolpar och idéer på en gång. Man glömmer så lätt. Ta alltid tillfället i akt genom att skaffa dig värdefulla och kontakter och skapa ett kompetent nätverk med trevliga personer. Du är ju duktig på det. Trevligt med KappAhl
  Vi i familjen står alltid bakom dig

 2. Bravo (för vi tar det på svenska) Cecilia!!
  Om man inte provar kommer man ingen vart och att stanna upp och ompröva skapar bara en större determination. Man lär sig mer av sina misstag en sina framgångar!!! Eller kan vi säga att ett och annat misstag leder till framgång.
  Go for it!! 🙂

  1. Hej Anna! Det är så jag tänker också….man lär sig av sina misstag och man måste lära sig att prioritera och hitta balans!
   Kram C

 3. Så roligt!!! Hurra! Jag hittade din blogg för ett tag sen, och gillar den!
  Tycker det är roligt att läsa om ditt liv i Italien, och vid Comosjön i synnerhet eftersom jag var där för några år sen (i slutet på oktober) och blev helt tagen av allt det vackra där!
  Så, jag gillar att läsa om ditt liv där, och tycker det är intressant med dina jämförelser Italien/Sverige. OCH att läsa rubriker på italienska!
  Så fortsätt gärna med lite allt möjligt, precis som nu.
  Tycker jag…
  Kram o lycka till från Ninnie

  1. Hej Ninnie! Vad kul att du gillar bloggen. Jodå jag skall fortsätta med smått och gott i bloggen men jag måste hitta en balans och struktur som funkar i vardagen!
   Kram från Comosjön
   C

 4. Fortsätt gärna som förut, jag fastnade just för mixen. Har lagat paprikarätten med vinäger flera ggr och alla gillar den och har fått länk till din blogg! Jag har två barn något yngre än dina så gillar glimtarna kring deras liv och hur skolan är i Italien. Spenderar semestern bilandes i Europa och då gärna i norra Italien. Vi har bla besökt Cernobbio som, om jag orienterat mig rätt, borde ligga i dina trakter.

  1. Herj Maria! Vad kul att du lagat recept! Jodå jag brinner för matlagning så det kommer mer framöver! Den italienska skolan ….no comment! Jag bor 5 minuter från Cernobbio, i byn efter!
   Kram från Comosjön
   C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.