SPAGHETTI ALL´AMATRICIANA

VÄRLDENS GODASTE PASTASÅS

spaghetti alla matriciana.jpg

Godmorgon kära bloggvänner!
Här i Italien blåser det full storm. Vilket oväder vi har sedan några dagar tillbaka…och jag som skall flyga imorgon 🙁 . Gårdagen var rätt lugn med PT på morgonen och sedan hemmamys och lite taxiverksamhet.
Igår kväll gjorde jag en av mina favoritpastor. Jag är inget pastafan men all´amatriciana är alltid ett säkert kort!

Collage_amatriciana 1.jpg

ALL´AMATRICIANA

Jag tror att vi alla personaliserar våra pastasåser…jag gör det iallafall! Här kommer mitt recept:

INGREDIENSER

olja
peperoncino
lök
vitlök
pancetta affumicata ( rökt sidfläsk )
tomatkross ( köp kvalitet )
origano
salt o peppar
spaghettini

Börja med att sätta på kastrullen med pastavattnet!
Häll i lite olja, peperoncino, lök och vitlök i en panna! Gör en klassisk soffritto, alltså bryn på medelhög värme. Nu på med tomatkross ( jag tog 2 burkar då jag vill ha mer sås än pasta 🙂 ). Salta, peppra och på med oregano. Lägg på ett lock och låt såsen koka ihop, ca 10 minuter! När vattnet kokar i med spaghettin ( HEL….bryt ALDRIG spaghetti på hälften ), glöm inte att salta. Spara lite pastavatten, man vet aldrig! Spaghettin skall vara “al dente”. Innan jag blandar ner pastan i såsen tar jag bort de två vitlöksklyftorna som kokat med i såsen! Buon apetito!

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.