ÄKTA ITALIENSK SÖNDAG…….UNA VERA DOMENICA ITALIANA

LUNCH MED SLÄKTEN

boots med silverklack.jpg

BRUNATE BOOTS MED SILVERKLACK

Godmorgon mina kära bloggvänner!
Här har det nu regnat oavbrutet i 24 timmar, och mer lär det bli ! Inte konstigt att Como kallas för Italiens pissoar 🙁 .

Tack och lov tog maken nattpasset, och hämtade tjejerna kl 02.30 ( som sedan blev 01.30 jippi..) . Alla sover fortfarande förutom Anna som pluggar matte!

höstblommor.jpg

HÖSTBLOMMOR

Idag skall hela familjen G ut på lunch! Det är faktiskt himla mysigt med dessa stora långa familjeluncher ute på restaurang så ingen behöver springa in i köket och fixa o dona hela tiden! Italienarna föredrar ( mina erfarenheter ) att ha sina kalas, konfirmationsmiddagar etc på restaurang. I Sverige har vi nog mer mottagningar hemma! Tårtor beställs oftast från konditori även om man skulle fira ett kalas hemma hos sig själv! Det kan vara stor skillnad mellan nord och syditalien i detta fallet. Jag vet att mina vänner från södra Italien umgås oftare hemma och kvinnorna bakar och lagar mat i flera dagar!

ceci frisören.jpg

CECI HOS FRISÖREN

Jag har också tappat orken att bjuda hem. Det är faktiskt väldigt trist att det blivit så 🙁 . En gång i tiden hade jag lunch och middagsbjudningar varje vecka. Jag gick all in! Massor av mat, fina dukningar mm….jaja lusten kanske kommer tillbaka! Hoppas det!
Det är kanske den här fasen i ens liv när mycket kretsar kring barnen. De skall hämtas och lämnas och då blir det ju knasigt att ha gäster…..hejdå nu drar jag en timme, ha det så kul….

Ha en riktigt fin söndag!

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.