ITALIENARNA OCH HALLOWEEN……GLI ITALIANI ED HALLOWEEN

FIRA ELLER INTE FIRA

halloween inne_1.jpg

LITE HALLOWEEN FRAMFÖR BRASAN

Godmorgon kära bloggvänner!
Sjömannen seglade in som en äkta sjöman! Igår var det hans bästis 18årsfest, behöver jag säga mer…vi har väl alla varit unga 🙁 .
Ikväll blir det att köra ytterligare ett nattpass då 16 åringen skall på disco!

halloween trädgård_1.jpg

HALLOWEEN UTE I TRÄDGÅRDEN

Äntligen har hösten kommit till Como! Grått, kallt och regnigt, det gillar jag! När jag kom till Italien för 23 år sedan visste ingen vad Halloween var för något! Jag skulle vilja säga att de är de senaste 10 åren som denna fest kommit till Italien. Men känslorna är blandade! Nu vill jag påpeka IGEN att det jag skriver här på bloggen är MINA erfarenheter och mina personliga idéer och funderingar. Den äldre generationen tycker inte om Halloween då man har en ganska stark katolsk tradition runt Alla helgonsdag , Tutti Santi. Det är en ganska “lugn “dag då man går till gravarna , man tänder ljus och det är stilla och fridfullt! Att helt plötsligt dagen går ut på en kommersiell fest som skall firas med godis och bus är inte något som många av de äldre italienare vill acceptera.

halloween trappa_1.jpg

EN VÄLKOMNANDE HÖSTENTRE´

Personligen har mina barn fått klä ut sig och de har även gått runt i husen och ” trick och treatat”…Jag älskar verkligen den varma mysiga stämningen runt Halloween. Pumpor, höstfärger och mycket levande ljus! Även Italien blir amerikaniserat långsamt men säkert! Bra eller dåligt? Vet ej ! En sak behöver inte utesluta en annan! Jag har hört att det inte är sunt att leva utan gråzoner! Allt behöver inte vara svart eller vitt. Så man kan väl låta barnen fira Halloween och samtidigt ägna en stund åt bön och reflektion.

Nu skall jag köra tjejerna till skönhetssalongen….mycket nu! Sjömannen visar sig nog inte förrän i eftermiddag skulle jag tro 🙁  .

Ha en underbar lördag!

Con affetto Ceci

 

Bilder: Pinterest

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.