ÄNTLIGEN TILLSAMMANS……FINALMENTE INSIEME

SNUS I KYLEN IGEN

dudde och marines.jpg

SYSKONKÄRLEK PÅ KÄNSÖ

Godmorgon kära bloggvänner!
Grå dag ute men värme i mamma Cecis hjärta! I natt kom sjömannen hem till Italien för att lägga till i 10 dagar. Jag vaknade 00.30 när de kom hem och Paolo kom in och lade sig hos mig och sen låg vi och tjöta ( han pratar ju mer utpräglad göteborgska än jag ) i nästan en timme! Det är lustigt med barn. Paolo är lik sin pappa till utseendet men morsan upp dagen, nästan så jag träffat på min överman i att vara social. Sofia däremot är lik mig till utseendet men hon har sin pappas karaktär ( stackarn…hehe…). Den lilla är en salig blandnings av oss 4!

Att få vakna upp och veta att alla tre barnen ligger på övervåningen och sover är harmoni för mig 🙂 .

Idag skall vi ut och shoppa, då pojken  fortfarande växer och som vanligt bara hade med sig smutstvätt i väskan får det bli mammas favoritsyssla nu på morgonen 🙂 ! Vi skall åka till ett stort köpcenter som ligger utanför MIlano. Sedan skall han gå på sin bästis 18 års fest ikväll! S kommer att ha sin bästis här i helgen också,  så det blir fullt hus och taxiverksamhet 2.0.

crostata.jpg

ITALIENARNAS FAVORITFRUKOST

När sonen kommer hem bakar jag alltid italienarnas favoritfrukostkaka;
LA CROSTATA! Tycker själv den är super god, här kommer recept på den!

INGRDEINESER

400 g mjöl
200 g socker
200 g smör
2 ägg
citronskal
200 g marmelad ; vi kör jordgubb

Blanda alla ingredienser utom marmeladen . Tryck ut i en stor form även upp  på kanterna ca 1 cm.  Spara lite “deg”  till dekoration. På med marmeladen och nu tryck ner kanterna med en gaffel. Gör dekoration av degen som är kvar och lägg uppe på. In i ugnen i 180 grader i ca 40 minuter!
Äts kall till frukost i Italien men funkar  lika bra till 11-kaffet!

Nej nu måste jag göra i ordning mig! Ha en härlig fredag! Vad skall ni hitta på?

Con affetto Ceci

 

 

6 thoughts on “ÄNTLIGEN TILLSAMMANS……FINALMENTE INSIEME

 1. Idag årer min “lillepluttenutt” tillbaka till studierna (och festande)… tur att hans syster avlöser honom hemma….ha en bra helg Kram på dig!

 2. Känner verkligen igen det där med taxiverksamhet, ska nog installera en taxameter😅. Men skämt åsido så är det ju frivilligt för mig att skjutsa runt dem och jag vill faktiskt göra det.😊

  1. Hej Amelie! Ja det är mysigt ändå att sitta i bilen och småtjata! Jag skjutsar oxå utan problem!
   Kram och trevlig helg
   C

 3. Åh. Jag är också världens lyckligaste mamma i Helen. ”På alpens topp” (Montedpluga) med båda mina killar + flickvänner. ❤️❤️❤️
  Inget kan vara bättre…

  1. Hej Anna!
   Visst är det underbart när familjen är samlad! Ha en fin söndag!
   Kram från ett regnigt Como
   C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.