VAD JAG SAKNAR MEST FRÅN SVERIGE….COSA MI MANCA DI PIU´ DALLA SVEZIA

DET BLIR EN LÅNG LISTA

stövletterpå kuddar.jpg

STRETCHBOOTS OCH TOILE DE JOUY

Godmorgon mina kära bloggvänner!
Nu på morgonen skall jag ta ett litet stopp till fabriken för att kolla in nya skor. Jag skulle behöva åka dit oftare och sätta mig in i de olika momenten. Men jag har alltid kniven mot strupen då det skall hämtas barn som skall hem på lunch. Fattar ni hur bra ni har det i Sverige?

ceci dricker kaffe på san giuseppa.jpg

MORGONLKAFFE 

Efter 23 år är det fortfarande mycket jag kan sakna från Sverige. Familj och vänner är ju självklart men nu tänkte jag mer på andra komplexa ting såsom:

Svenska magasin, alltså jag älskar att köpa tidningar när jag kommer till Sverige. Jag vet inte men det finns alltid så mycket spännande att läsa i dem.
Film och tvprogram på ENGELSKA, sluta dubba för sjutton gubbar….nu när jag kommer hem om 10 dagar skall jag gå och se “A Star is Born “.
Bamba, skolmatsal på göteborgska. Nu på morgonen har jag förberett S lunch, paj med grönsaker.  Kl 13.30 skall jag hämta A o hennes kompis som äter lunch här hemma.
I matväg saknar ja inte så mycket, skulle vara fisk och skaldjur då  men det mumsar jag ju i mig hela somrarna.
Svenskt LÖSGODIS……LÖV…tur att jag bara kommer till Sverige en gång i månaden.
Mesta av allt saknar jag ett fungerande WIFI…hehe…

svenska tidningar.jpg

MAMMALEKTYR

Jag saknar också den svenska vänligheten. Alla är så snälla när man kommer hem. Jag hör aldrig mina svenska vänninor snacka skit om lärare, mammor och andra barn. Här måste man ha skygglappar på för att inte dras in i polemik. Konstruktiv kritik existerar inte i det här landet, man blir förnärmad in i bara själen om någon skulle säga något negativt om en själv eller ens familj 🙁 .

Nej nu måste jag får upp de som ligger kvar i sängarna!

Con affetto Ceci

2 thoughts on “VAD JAG SAKNAR MEST FRÅN SVERIGE….COSA MI MANCA DI PIU´ DALLA SVEZIA

  1. Jag hoppas att din man förstår vilken vacker, ungdomlig,klok och duktig hustru han har. Gå till ditt personliga Messenger så skall du få en liten lektion i svensk grammatik också.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.