23 ÅR AV STÖD OCH VÄNSKAP…..23 ANNI DI CONFORTO ED AMICIZIA

MINA BÄSTA VÄNNER OCH MENTORER

friends oktober.jpg

FAMILY

Godmorgon kära bloggvänner!
I torsdagskväll var jag ju ute med mitt svenska “tjejgäng”. Jag har varit med sedan jag kom till Como, men de flesta har varit med ännu längre. Alla kunde tyvärr inte komma men till julmiddagen blir vi ett rejält gäng!

Vad hade jag gjort utan dessa vänner. Vi sitter ju alla i samma båt. Jag skulle nog kunna påstå att kulturskillnaderna är större mellan Sverige och Italien än mellan Sverige och Australien.  Två timmar med flyg är du redan i Milano men kulturellt är du ljusår bort! MINA ERFARENHETER OCH TANKAR……just saying!

Collage_pernilla oktober.jpg

GOD MAT, VIN , VÄNNER OCH SKOR

När man har varit desperat så är det alltid någon av vännerna som gått igenom samma sak före en själv. Jag hade inte kunnat överleva utan det här gänget!  Vi är alla från olika delar av Sverige och hemma kanske vi aldrig hade blivit vänner. Men här nere är det annorlunda. Vi har så mycket gemensamt. Ibland när jag är i Sverige får jag känslan av att folk tycker att jag är så gammalmodig och konstig i hur jag resonerar. Jag har bott här i halva mitt liv! Alla mina bra och dåliga perioder har jag  upplevt här nere. Det formar en! Det finns ett “annat” systerskap mellan svenskor än mellan italienskor. De riktigt tighta  relationerna har italienskorna med sina mammor, systrar eller döttrar…..familjen alltså! Jag har några få riktiga italienska vänninor ( de går att räkna på en hand , tom en halv ) som har anförtrott sig till mig. För det är ju det de handlar om, tillit 🙂 . Ett italienskt ordspråk är : “smutstvätten tvättar man hemma hos sig  själv “……ni fattar!

friends okt 1.jpg

MORE FAMILY

Vänskap är ju något riktigt fint men det krävs engagemang och respekt.  Vi tjejer har följt varandras resor genom glädje och sorg i över 20 års tid och mer kommer det att bli. Vill bara säga TACK till detta underbara gäng. VI VOGLIO BENE 🙂

Idag blir det en softdag! Måste fixa i sjömannens rum då han kommer hem till mamsen på torsdag!

Con affetto Ceci

2 thoughts on “23 ÅR AV STÖD OCH VÄNSKAP…..23 ANNI DI CONFORTO ED AMICIZIA

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.