ATT STARTA EGET I ITALIEN….AVERE LA PARTITA IVA IN ITALIA

DYRT OCH KOMPLICERAT

grön vespa.jpg

PICS FRÅN MITT KONTOR

Godförmiddag!
Nu testar jag att skriva om inlägget från imorse! Problemet ligger egentligen i att det tar sådan fruktansvärt lång tid att ladda ner foton! Modemet blinkade dock i alla regnbågens färger när jag kom in i köket i morse, inte ett bra tecken! När jag pratar med Vodafone säger de bara att om jag vill ha bra uppkoppling får jag flytta till Como stad, längst sjön är det den här “kvaliteten” som gäller! Jaja, man kan väl inte få allt här i livet, både wifi och utsikt är för mycket begärt 🙁 .

Collage_kontor.jpg

KOTOR OCH WALK IN CLOSET

Dagens inlägg handlar om att ha ett eget litet företag, beståendes av en enda liten person, jag själv och betala MYCKET STORA SUMMOR till revisorn! Jag skall till revisorn med sommarens räkenskaper på fredag, detta bidrar till min starka olustkänsla som jag går och bär på sedan ett tag tillbaka. Man får inte sköta sin egen bokföring utan du måste anlita en revisor! Sedan vill jag inte tänka på alla olika institutioner som jag betalar skatt till! Det enda jag vet att jag måste sälja mer skor 🙂 . Alltså jag är perfekt på det mesta men när det kommer till kvitton och papper…..HELP ME! Till syvende och sist har jag alltid med mig alla kvitton och fakturor  till min revisor men vägen dit på Ångeststigen 2.0….är fruktansvärd! Jag intalar mig att jag är kass på bokföring, varför gör jag det, kanske därför Herr G är ett ekonomiskt monster….som har pedantordning på allt 🙁 .

boots cognac

COGNAC OCH LEOPARD…ÅRETS “PERFECT MATCH”

Så börjar den sämsta av alla försvarmeknaismer genom tiderna; OM, OM ; OM……mitt kontor varit finare, om jag hade internet, om jag hade kollegor, om jag inte behövde laga lunch varje dag, om jag var i bättre fysisk form, OM , OM ,OM….BULLSHIT! Nej du Fru Galli, den funkar inte! Det är ditt huvud det är fel på inte Paolos rum/ kontor/ garderob! Just nu ligger all min bokföring sedan i juni i massa olika kuvert och plastfickor och hånar mig, kom och ta oss….och det skall jag!

  1. med gul överstrykningspenna markera datum och belopp på alla kvitton
  2. gör en hög till varje månad
  3. tryck ut kontoutdrag från banken
  4. bocka av alla fakturor
  5. leta efter utdrag kreditkort annars kontakta banken ( posten funkar ju bra oxå…NOT )
  6. bocka av alla kvitton
  7. skriv  3 stora kuvert ; JUNI, JULI Och AUGUSTI
  8. placera respekterande “material” i varje kuvert
  9. ÖPPNA EN FLASKA PROSECCO

Ok friends, jag kan bokföra jag är inte rädd! Ha en fin tisdag!

Con affetto Ceci

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.