GODASTE LINSGRYTAN……LENTICCHIE BUONISSIME

LINSER BRINGAR TUR

ingredienser linsgryta.jpg

INGREDIENSERNA

Godmorgon!
Klockan är nu 3.50 och jag skulle precis posta mitt blogginlägg när jag märker att datorn tack vare italiens superkassa internet inte har sparat det jag skrev igår kväll……jag blir så trött på detta land! Skönt att man skall till Sverige och boosta lite friska fläktar.

Jag hade ju skrivit så käckt ( göteborgska ) om linsernas betydelse i Italien! Hursomhelst….de bringar tur och pengar, jag fortsätter att knapra linser men kontot förblir tomt….hmm!

röd birkin.jpg

MIN ENDA BIRKINVÄSKA 🙁

INGREDIENSER
mignonlinser av hög kvaliet
morot
selleri
lök ( ta den du har hemma)
vitlök
tomtkross ( alltid den bästa du kan hitta )
1 dl vitt vin
provensalska örter
grönsaksbuljong ( 2-3 tärningar)
peperoncino (always)
salt och peppar

Börja med att koka upp vatten i en kastrull. Nu tar du fram din bästa gryta och häller i lite olja och en gnutta peperoncino. På med grönsakerna som du mixat fint. Bryn på svag värme. I med linser och rör om. Nu höjer du värmen och på med vinet. Alkoholen skall avdunsta. I med tomater, buljongtärningar, örter och salt. Nu ös på rejält med kokande vatten. Linserna skall puttra på svag värme. Koktiden varierar enligt mig beroende av linssort. Ös med vatten och smaka av under tiden!
Gott att bara äta med bröd eller som tillbehör till kött och fisk!

linsgryta klar.jpg

RUSTIKT ÄR FINT

Nu mina vänner får jag hoppa in i en dusch och köra mot Malpensaflygplatsen i Milano. Jag parkerar alltid min bil vid flygplatsen, skönt att vara självständig och det är ok priser!

Ser att vädret är soligt och fint i Malmö så det blir ingen vinterjacka ännu! Ha nu en härlig torsdag!

Con affetto Ceci

4 thoughts on “GODASTE LINSGRYTAN……LENTICCHIE BUONISSIME

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.