EN FÖRMIDDAG PÅ FABRIKEN…..UNA MATTINA NELLA FABBRICA

BESÖK FRÅN OSLO

Collage_lise henning_1.jpg

FRÅN TANKE TILL SKO

Godmorgon kära bloggvänner!
Efter att ha haft en rätt trist söndag började jag måndagen ” alla grande” med besök på fabriken från Norge. Lise och Henning som jobbar på Skosenteret i Oslo med branschtidningen SKO kom ner för att göra ett reportage om fabriken, familjen och de fantastiska skorna. Vi började i “designverkstaden” där tankar och idéer föds för att så småningom bli en sko! Brunate har interna designers som jobbar varje dag i fabriken och för tillfället 3 externa. En från Frankrike och 2 från Italien. Våra skor går från storlek 34 till nr 45 med alla halvnummer.

modelleria.jpg

DESIGNERNAS VERKSTAD

Vi pratade mycket trender och om hur branschen förändrats. Vi var väl alla överens om att vi förespråkar fysiska skoaffärer istället för att köpa online. Hur den vita sneakerstrenden kanske är på tillbakagång och hur den skandinaviska kvinnan börjar bli mer feminin i sin stil etc, etc.
Efter ” la modelleria”, gick vi vidare till lagret där alla skinn finns. Alla  garveri, klack och sulleverantörer är från Italien. Så mer ” HAND MADEI N TALY” än så får man leta efter!

Collage ceci trappa_1.jpg

GÅRDAGENS HÖSTLOOK

Vi avslutade vår “tour” inne i fabriken där Lise och Henning fick se från att man klipper ut skinnet till skon lades ner i sin kartong! Fabriken producerar ca 800 par om dagen och  4 månader om året arbetar man även lördagar i produktionen.

Skulle vara kul med lite feedback, min intention med den här bloggen är ju att den röda tråden skall vara BRUNATE skor och allt som kretsar runt en skofabrik, så även mitt liv! Kom gärna med frågor eller tips på vad ni vill ha mer utav här på bloggen. Då det finns oändligt många bloggar där ute ,känner jag att ni som lägger ner er tid på att läsa min skall få med sig något positivt och intressant här ifrån!

Idag blir det PT, matlagning då A har en kompis med hem på lunch. Idag börjar även konfirmationsundervisningen för A.

Ha en fin dag!

Con affetto Ceci

 

 

4 thoughts on “EN FÖRMIDDAG PÅ FABRIKEN…..UNA MATTINA NELLA FABBRICA

  1. Jag är faktiskt rätt ointresserad av skor men jag gillar att läsa om ditt liv, kulturskillnader, recept och Italien i största allmänhet. Så tack för att du delar med dig!

  2. Jag läser din blogg bara för att du bor i Italien:)) Kommer att flytta dit så småningom, så jag är mest intresserad av att höra om det vardagliga livet. Men visst, släng in några inlägg om era skor, det dör vi inte av:)).Kram från en som som kommer att bo vid Lago Maggiore .

    1. Hej Eva! Kul att du läser bloggen! Ja det är ett annorlunda liv här nere! Lago Maggiore är ju jätte fint!
      Kram från Comosjön

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.