JAG VILL GE ITALIENARNA EN ELOGE…..VOGLIO DARE UN ” CUM LAUDE” AGLI ITALIANI

HÄR HAR VI MYCKET ATT LÄRA

bullar.jpg

KANELBULLENSDAG 4 OKTOBER

Godmorgon kära bloggvänner!
Mitt inlägg har inget att göra med kanelbullar förutom att  jag bakade igår på döttrarnas “ORDER”.
I detta inlägg vill jag ge italienarna en eloge! Mycket är vi bättre på i Sverige men att möta sorg och att finnas där för vår familj och vänner när de förlorat en när och kär person där är italienarna fantastiska! Under veckan som gått har två personer som jag känner mycket väl förlorat en livskamrat och deras barn en förälder. Den uppslutning som blir i samma ögonblick som personen somnar in kan ni nog inte förstå! Telefoner och sms går varma. Alla försöker att förstå vad som hänt! De som är riktigt nära åker hem till den sörjande.  ALLA går på begravningen, som normalt är efter 2 dagar! Stora som små! Jag säger inte at det är samma sak i Sverige men det är framförallt den naturliga och avslappnade “attityden” som finns när  här någon förlorat en mamma, pappa, morfar, bror, farmor, syster etc etc ! Det är en självklarhet att alla strålar samman för att stötta i detta ögonblick.

bullar på fat.jpg

BULLAR VID SJÖN

Våra barn har varit på flera begravningar då deras vänners ” nonni” gått bort och det är världens mest naturliga sak att göra. Kanske har det att göra med den katolska religionen ( eller traditionen) om ni föredrar att kalla den det. Jag vet inte men man är inte rädd för sorg här eller att sörja. Det är en väldigt naturlig del av livet.
Ja jag vill leva, jag vill dö i Norden….vet ej!

Hursomhelst CARPE DIEM mina vänner! Och får vi vara friska i kropp och själ så låt oss ta vara på livet  och på varandra!

Kram och ha en riktigt fin fredag!

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.