PAPRIKOR I SÖTSUR SÅS….PEPERONI IN AGRODOLCE

GRYMT TILLBEHÖR TILL KÖTT OCH FISK

paprikor 1.jpg

PAPRIKAN I DET GRÖNA

Godmorgon fina bloggvänner!
Klockan är bara 06.30 men jag känner mig ändå pigg och förväntansfull idag! Jag har även en liten gnutta ångest då jag skall ha min fösta lektion med PT Mirko på 4 månader……AIUTO!

Jag har varit ganska strikt med kosten de sista dagarna och utan min app i AFTONBLADETS VIKTKLUBB tappar jag kontrollen med en gång! Det är en metod som funkar för mig!

Häromdagen lagade jag paprikor i sötsur sås, tjejerna gillar det skarpt. Man kan väl säga att till varje måltid har vi någon slags grönsaksrätt! Under höst och vinter blir det oftast varma grönsaker av något slag!

paprikor 2.jpg

I STEKPANNAN MED DEN GODA PAPRIKAN

INGREDIENSER

3 röda paprikor
2 mindre rödlökar eller en stor
olja
peperoncino
salt
socker
vitvinsvinäger

Skiva upp lök och paprika. Häll olja och lite peperoncino i en stekpanna. I kall panna, först i med lök och sedan på med paprikorna. Lock på och NU kan du sätta på spisen på högvärme. Lök och paprikor skall inte brännas vid. Bäst att röra om då och då. Salta ganska tidigt så vattnet går ur paprikorna. Ta av lock och på med ca en msk socker, karamellisera. Sedan på med ca 2 msk vinäger, låt avdunsta. Smaka av och korrigera smaken efter behov. Jag tycker ju om när det är lite sting! Klart för servering! Tar max 15 min att tillaga!

paprikor 3.jpg

FÄRDIG ATT AVNJUTAS

Efter gymet blir det handling…IGEN…! Hur många gånger i veckan handlar ni? För mig blir det ca 3 st! Jag gör inga veckomatsedlar utan lagar mat efter vad jag hittar på “supermercaton”. Ikväll kommer Herr G hem efter att varit borta i en vecka och då blir det att ta matlagningen till en högra nivå……nej jag är inte underkuvad, jag gillar bara  att laga mat till min familj!

paprikor utsikt.jpg

UTSIKTEN FRÅN KÖKSBALKONGEN

Så här har jag det när jag ställer mig på köksbalkongen! Jag tror man blir hemmablind! Det fanns perioder när jag ville flytta till ett större hus men vi kunde inte för den här utsikten finner man ingen annan stans i Como! För mig är Moltrasio den finaste byn runt sjön….jaja jag kanske är lite partisk nu! Men I LÖV MOLTRASIO!

Ha en fin dag och prova tt laga paprikorna! Tar max 15 minuter 🙂

Con affetto Ceci

11 thoughts on “PAPRIKOR I SÖTSUR SÅS….PEPERONI IN AGRODOLCE

 1. Kära dotter, dina krönikor inklusive din fotokonst utvecklas och blir bättre och bättre. Jag längtar ner men är tyvärr “tjudrad” som du vet. Kanske får man lov att åka med till Gran Canaria till jul om det blir möjligt för mig?

 2. Hej! Hur är Italien i slutet av oktober, vädret? Tänkte flyga till Milano, hyra bil och utforska Comosjön och kanske ta en natt i Venedig! Har du några tips? 😃

  1. Hej Julia! Slutet av oktober kan vara jättefint! Färgerna är fantastiska! Idag hade vi 25 grader här! Hur länge skall ni vara nere! Como- Venedig ca 4 timmar med bil! Comosjön har ju sina vackra byar, Comostad är jättemysig! Ni kan ta tåget till Milano hur enkelt som helst!
   Kram C

   1. Oj vad härligt med 35 grader! Hoppas det är lite värme kvar i slutet av oktober också! 5 dagar tänkte vi åka ner. Kanske blir för stressigt med En natt i Venedig också? Ser jättefint ut på dina bilder! 😊

 3. Hej Cecilia! Tycker mycket om din blog. Är också utlandssvensk och kan relatera till mycket du skriver. Vill gärna laga ditt recept paprikor i sötsur sås, men känner inte till peperoncino.

  1. Hej Lena! Vad roligt att du gillar bloggen! Peperoncino är små chilifrukter! Jag köper dem i mald form på burk! Cayennepeppar kan funka oxå!
   Kram från Como

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.