SUPERGOD KYCKLINGLÅDA MED “TOUCH” AV HÖST……POLLO CON UN “TOCCO” D’AUTUNNO

BLANDA IN HÖSTENS FÄRGER I MATEN

ingr kyckling.jpg

ALLT I ETT

Godmorgon kära bloggvänner!
Jag älskar verkligen mycket med detta land; maten, klimatet, modet, spontaneiteten ( inte i Como dock…. 🙁  ) men shit vad jag AVSKYR att internet inte funkar! Söndagmorgon är värst då alla är hemma och kollar i sina pads, telefoner etc…… Hoppas att jag får ut det här inlägget idag då Annas förlossning gick fortare än att ladda ner första bilden 🙂 .

Collage kyckling_1.jpg

CECI I SOLNEDGÅNG, REBELLE VÄSKA OCH KYCKLING ” ALLT I ETT” 

INGREDIENSER

1 kg kycklingklubbor
vitlök
1 citron
200 g morötter
200 g rödbetor ( förkokta )
2 rödlökar
timjan och rosmarin ( färsk )
olja
salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader.
Pressa vitlök och gnid in under skinnet på kycklingen och även runt om. Lägg kycklingen i en ugnsform. Riv över citronskal. Salta peppra och häll sedan över citronsaft. Skär upp grönsakerna i ganska stora bitar och lägg allt i formen. På med en knippe färska örter, salta och peppra. Ringla över lite olivolja! In i ugnen på nedersta fasen. Lät stå i ca en timme. Vänd kycklingklubborna då och då! Jag serverade med cous cous som jag bara hade saltat, pressat i lime och olivolja…..less is more!

Smaklig måltid!

kyckling cous cous.jpg

EN EXPLOSION AV SMAKER

Idag blir det bara att chilla och försöka få lite ordning här hemma! Kanske en Netfixfilm kan vara på sin plats! Inga mer serier för mig…..då får jag inte gjort ngt på flera veckor 🙁 .
Ha en riktigt härlig söndag! Nu skall jag lyssna på ett nytt avsnitt av min favoritpodd: STILSNACK

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.