GÖTT MOS TILL HALLOWEEN….. UN BON PURE’ PER HALLOWEEN

PUMPA OCH POTATISMOS

pumpamos.jpg

WEISSWURST, SURKÅL OCH PUMPAMOS

Godmorgon kära bloggvänner!
Uppe med tuppen idag då jag skall till Sthlm i 2 dagar på jobb! Det är på de här små power “workations” som jag fyller på med energi! Det kommer bli en resa i månaden nu fram till nästa år….yes!
För min del är det viktigt att hitta en energikälla då min egen töms oavbrutet av mina när och kära. Det är ju en mammas roll att finnas där som en bensinstation 🙂 .

Hur som helst så blir det två intensiva dagar i Hufvudstaden. Lämnar högsommaren mot höstrusk. Skall försöka vara lite bättre på att uppdatera med instastories. Jag tillhör väl den generationen som tycker det är lite pinsamt att gå runt på stan och filma sig själv  🙁

Igår lunch lagade jag en höst favorit……..see for your self!

 

potis och pumpa.jpg

TRE INGREDIENSER…..

pumpa
potatis
kycklingfond

Pumpa kan ju vara lite knepig att tillaga. Många tycker att det blir väldigt sött. Jag brukar göra ett mos som är väldigt uppskattat av flickorna ( sjömannen och grönsaker…..no comment ).
Jag tar ungefär 60% pumpa och 40 % potatis som jag skär upp i större bitar! Häll lite olja i en stekpanna och strö över lite peperoncino. I med pumpa och potatis och bryn på väldigt svag värme i några minuter sedan  på med kycklingfond, snåla inte, gott med lite smak och häll sedan på lite vatten. Vattnet skall inte täcka pp, mät  upp till hälften ungefär. På med lock och koka på svag värme. När p & p är klara skall vattnet nästan vara avdunstat. På med en rejäl klick smör och mosa samman allt i hopa. jag använder mig av en stekspade. Smaka av med salt och svart peppar från kvarnen! Vi åt moset med surkål och weisswurst! Mumsigt värre….

Con affetto Ceci

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.