HUR JAG HAMNADE I ITALIEN!……COME SONO FINITA IN ITALIA!

MEMORY LANE

bröllopp 1999.jpg

AUGUSTI 1999

Godmorgon kära bloggvänner!
Jag tänkte att jag skulle ta med er på min resa till Italien. Hur anpassar man sig till ett land som är så annorlunda från Sverige! Detta är MINA erfarenheter och min “point of view” …..så håll i hatten!

Under mina tonår var skolan bara ett nödvändigt ont! Jag gick samhäll på Schillerskagymnasiet i Gbg, med ett år i San Diego! Ojoj vad kul jag hade 🙂 . Efter ett år i en teaffår ( praktikplats ) så kände jag väl jag att jag borde ta tag i mitt liv så jag skrev in mig på Konvux för att läsa in Naturvetenskapligt basår ( 3 år på 1 ). Jag har aldrig pluggat så mycket i mitt liv och resultaten kom därefter. Men när jag la ihop Sam o Na blev det ändå för lite för att kunna plugga i Sverige! Jag bestämde mig för att åka till Tyskland för at läsa medicin, på den tiden kunde man börja i Tyskland och sedan efter 2 år komma till Sverige om man klarat den stora examen där! Jag behövde fräscha upp min tyska så jag planerade att åka till Berlin och gå först Goethe institutet och sedan universitetet. Min dominanta far satte genast stopp för mina planer och sa att Berlin var för farligt och att jag måste åka till Dusseldorf istället…..jaja det var bara och göra som han sa! Så i mars 1995 drog jag till Tyskland. I min klass på Goethe fanns denne otroligt snygge italienaren som stirrade på mig med sina stora bruna rådjursögon, det tog inte många veckor innan jag var helt “såld”. Jag skrev ändå in mig på universitet då jag tänkte att detta är bara en semester flört!

3 bimbi.jpg

TRE AMORI

Men tiden gick och jag blev tvungen att ta ett beslut. A skulle jobba året ut hos en kund till Brunate i Dusseldorf och sedan var han tvungen att flytta tillbaka till Italien och fabriken! Jag åkte hem i juni och fortsatte jobba på Stena där jag jobbat extra i många år! A kom upp några dagar till Gbg i juli. Han sträckkörde med sin lilla Renaut 5 från Tyskland och när han sedan skulle åka hem igen blev jag kärlekskrank på riktigt! Jag blev så sjuk att  kunde inte äta någonting på flera dagar ,de blev tvungna att lägga in mig i 2 dagar med dropp. Thats amore…..säger jag bara! Efter julen 1995 berättade jag för mina föräldrar att jag skulle flytta ner till Italien. Mina päron har ALDRIG gett mig dåligt samvete för jag flyttade från Sverige. De har alltid stöttat mig under mina mörkaste stunder och hjälpt mig att ta upp när jag fallit!

Jag har kanske anammat den italienska kulturen för mycket men det blev ett sätt att överleva! Jag grät mig igenom den första tiden i Como! Träffade min vapendragare Gunilla redan hösten 96 och vi finns där för varandra i alla lägen! Barnen kom 2000, 2002 och 2007 och då blev det lättare att känna samhörighet med italienarna! Mina barn är italienare, och katoliker vilket gör att avstånden blir kortade mellan de två kulturerna! Idag när jag ser tillbaka på halva mitt liv som jag spenderat i Italien så skulle jag inte vilja ha det ogjort! Att fått vara hemma med sina barn i 15 år och forma deras personligheter är ju en gåva! Men det var tungt många gånger att uppfostra 3 barn på egenhand! A jobbar som sagt 80 timmar veckan och då faller resten på mig !
Hoppas att det blev en intressant läsning idag!

Con affetto Ceci

2 thoughts on “HUR JAG HAMNADE I ITALIEN!……COME SONO FINITA IN ITALIA!

 1. Fint och varmt och lite utlämnande skrivet som vanligt.
  Du skriver: ” Idag när jag ser tillbaka på halva mitt liv som jag spenderat i Italien så skulle jag inte vilja göra om det! Att fått vara hemma med sina barn i 15 år och forma deras personligheter är ju en gåva!”

  ….så skulle jag INTE vilja göra om det……du menar väl att du gärna skulle göra om det, trots allt och allt kämpande för du skulle ju ju inte vilja vara utan det. Livet är vanligtvis 90 % hårt arbete och 10% lycka, detta är bra för under de 10 procenten uppskattar man ju livet. Att ha det hundraprocentigt bra hela tiden bleve ju för tråkigt och tar ju bort själva fighten som gör att man utvecklas.
  Rent språkligt skrev du ju lite av dubbel negation./Kram Pappa.

  1. Äskade pappa! Tur att jag har dig som korrläser mina inlägg! Jag ändrade meningen! Klart att jag menade att jag inte ville ha det ogjort!
   Kram C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.