ETT ÖPPET SINNE…..UNA MENTE APERTA

FENG SHUI

office romantisk_1.jpg

DRÖMKONTOR

Godmorgon bloggvänner!
Nu lägger jag skorna på hyllan några minuter innan jag måste sätta igång med allt pappersarbete efter mässorna!
Jag har alltid varit intresserad av inredning men som jag skrivit tidigare så är det något i min fantastiska våning här vid Comosjön som inte stämmer!
Hela huset är fullt av sköna hem som jag prenumerat på i många år och givetvis har det stått mycket om feng shui som jag viftat bort som hokus pokus.  Men….nu har jag börjat följa den super duktiga feng shia experten JANNICE WISTRAND på blogg och podd och blivit helt såld på denna kinesiska vishetslära.  I ett feng shui hem råder harmoni och balans och det är just det som INTE finns hemma hos mig 🙁

victoria hagen hall

DRÖMHALL

Om jag förstått saken rätt så är hallen enligt feng shuin det viktigaste rummet! Det är det som du först möter när du kommer in i ett hem. Och problemet med Italien är att man har inga hallar, man kommer direkt in i vardagsrummet 🙁 . Här måste jag göra lite förändringar.
Mitt första och största projekt är att förvandla sjömannens rum till en walk in closet / kontor till mig själv! Varför skall jag inte tänka på mig själv! Jag kommer givetvis att ha en fåtölj med bädd så lillen har någonstans att sova när han kommer! I hans rum står just nu  en antik dubbelsäng som jag måste magasinera plus allt annat som måste bort! Var börjar man?

choklad.jpg

TUR ATT VI HAR SCHWEIZISKA KUNDER

Tog ett foto på chokladasken vi fick av fina kunder! Jag blir glad när jag ser detta konstverk! Tyvärr har jag börjat med viktklubbens app igen för att gå ner några kilon så ingen choklad för mig idag!
Idag skall jag på möte på S skola och sedan ut och äta pizza med alla klassmammor ( …..15 år som klassmamma ) !

Ha en fin fredag och ät mycket tacos ikväll!

Con affetto Ceci

 

 

Bilder. Pinterest

2 thoughts on “ETT ÖPPET SINNE…..UNA MENTE APERTA

  1. Att läsa att i Italien har man inga hallar känns det konstigt. När man kommer in i vår lägenhet i Rom är en hall som man möter. Från hallen går man in till vardagsrummet eller till en till hall som sen leder till resten av bostaden. Är det inte kanske så att i Italien så som i de andra länderna finns alla möjliga planlösningar för bostäder :-). Skriver detta så att folk inte ska tro att vi inte har hallar i våra bostäder i Italien :-).

    Det sägs så många konstiga saker om Italien ;-).

    1. Tack för din kommentar! I de flesta hem jag varit i de senaste 23 åren har man praktiskt taget kommit in direkt i vardagsrummet! Bra att veta att hallarna existerar!
      Hälsningar från Como

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.