SNABBASTE TOMATSOPPAN……ZUPPA DI POMODORO VELOCE

NYTTIGT OCH GOTT

soppa med ödla.jpg

TOMATSOPPA

Godmorgon bloggvänner!
Morgon i Moltrasio och förhoppningsvis får jag gjort allt nu på förmiddagen som jag skrivit ner på min lista. Jag älskar att skriva listor och bocka av! Eftersom jag är en ganska orolig själ med ett överflöd av energi blir det lätt så att jag hoppar från en sak till en annan och då är det ba med listor som strukturerar upp hjärnan lite.

Tjejerna har bett om tomatsoppa ett bra tag nu så igår kväll slog jag slag i saken. Receotet kommer från Jamie Olivers bok, middag på 30 minuter. Jag är inte duktig på att laga nya recept men jag har många av Jamies kokböcker och jag tycker mycket om hans recept 🙂 .

tomater till soppa.jpg

ITALIENSKA SÖTA TOMATER

INGREDINSER

1 kg mogna körsbärstomater på kvist
4 stora tomater
1 färsk röd chili
4 vitlöksklyftor
2 små rödlökar
4 msk balsamvinäger
liten knippa färsk basilika
några klickar creme fraîche

Börja att dra av tomaterna från kvisten, skär de största tomaterna i 4 delar ( jag delade alla ). Lägg tomaterna i en långpanna och ringla över rejält med olivolja, pressa vitlökarna och släng i den urkärnade chilin. In i översta fasen i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter. Under tiden skala och finhacka lökarna. Lägg de i en tjockbottnad kastrull och på med salt och olivolja! Fräs tills löken blir mjuk men inte bränd. Höj värmen och på med balsamvinäger, låt den förångas och koka ner. Sedan på med tomaterna. Mixa allt tillsammans med basilikabladen.  Smaka av och avsluta med en klick creme fraîche.

Smaklig måltid!

böcker Jamie.jpg

JAMIE, MY MAN

Idag blir det som sagt jobb på förmiddagen och i eftermiddag skall jag hjälpa Carola med översättning åt en kund. C organiserar fyrverkerier sedan 20 år tillbaka vid fester och bröllop, framför allt på det världsberömda hotellet VILLA D’ESTE som ligger i Cernobbio, byn innan min!

Ha en fin dag!

Con affetto Ceci

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.