FREDAGSMYS PÅ ITALIENARNAS VIS……..NO COMMENT

DET SKANDINAVISKA FENOMENET

små citroner.jpg

SMÅ CITRONER GULA

Godmorgon kära bloggvänner!
Lördagmorgon och alarmet ringde kl 06.00 som vanligt 🙁 . Igår när jag läste lite bloggar så var det många som skrev om fredagsmyset som planerats. En riktigt härlig tradition i de svenska hemmen! Även i Norge och Danmark vet jag att ordet mys existerar. Men det gör det INTE på italienska vill jag bara tala om!
Lördagen är ju som vilken vanlig dag som helst för de flesta här, folk går till jobb och skola. Och att äta framför tvn är bara att glömma……det kan ju komma smulor på golvet….help!

citronkaka.jpg

CITRONKAKA I SOLUPPGÅNG

Hemmen är mörka då elektriciteten är dyr! Myslampor, glöm! Man har tänt en lampa i det rummet man befinner sig i! Levande ljus har kommit på de senare åren, i början fick jag köpa ljuslyktorna som man sätter vid gravarna…spooky…men det var det enda man hittade för 20 år sedan!
Chips och godis……det får barnen till mellanmål varje dag 🙁 . Så det är inget spännande!
Nej tackar vet jag tacomiddag, chips, dip, lösgodis och mello! Det svenska folkhemmet i sin yttersta form! ( Bli inte kränkta nu….)!

citronkaka rosett.jpg

TREVLIG FÖRPACKNING

A har varit på skolresa för att lära känna sin nya klass. Idag skall vi hämta henne och därför har jag bakat en citronkaka till den gemensamma fikastunden med lärare och föräldrar! Imorgon börjar mässan i Milano och det ser jag verkligen fram emot! Träffa folk…äntligen!

Ha en bra lördag och mys på där hemma!

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.