MITT VIKTIGASTE UPPDRAG……LA MIA MISSIONE PIU’ IMPORTANTE

SJÄLVKÄNSLA

ceci shopping mykonos

CECI SHOPPAR I MYKONOS

Godmorgon mina vänner!
Äntligen fick jag laddat upp lite foton från Mykonos! För er som inte varit där så är det värt att åka dit. Fantastiskt vatten, god mat och en härlig blandning av människor. Jag skulle dock undvika juli, augusti då ön är helt överbefolkad.

Har varit hemma i 36 timmar och hjärnan går på högvarv. Jag måste ta kontroll över mitt huvud. Det kokar där inne…..måste andas lugnt och ta en sak i taget. Lugnt och metodiskt. I morgon börjat A högstadiet och sedan sätter allt igång på nytt.

Collage_mykonos 1.jpg

MYKONOS

Jag ville skriva om ett ämne som ligger mig mycket varm om hjärtat: SJÄLVKÄNSLA -AUTOSTIMA!
Innan jag flyttade till Italien hade jag knappt hört ordet. Jag har alltid varit en glad tjej som tyckt om sig själv. Ätit och druckit allt jag velat. Haft några extra trivselkilon och varit glad och obekymrad. Men sedan jag flyttat hit har jag haft perioder då jag inte känt att jag dugit som jag är. Bantat och lagt mig till med en mer sober stil ( jag slutade till och med dricka alkohol..). Mina svenska vänninor gav mig ett album på min möhippa ( 19 år sedan ), på framsidan står det….den fula ankungen som blev en svan 🙂 .

Sedan bara några år tillbaka har jag hittat tillbaka till den riktiga och äkta Cecilia. Jag tänker inte leva upp till ett ideal som jag inte kan identifiera mig med. BASTA!

anna mykonos strand.jpg

A VID STRANDEN I MYKONOS STAD

Som tur är har jag fått tillbaka min självkänsla då mitt stora uppdrag just nu är att mina vackra döttrar inte skall bli påverkade av den kropps och klädfixering som många av deras ” vänner” kämpar med. Jag skriver igen att detta är MINA personliga erfarenheter.
Jag har aldrig varit bekymrad över sjömannen, kanske för att han är kille, kanske för att hans vänner alltid varit och är jordnära och inte bryr sig så mycket om vad som är “inne och ute”. Mina erfarenheter säger mig också att killarna i det här landet känner sig störst, bäst och vackrast i världen! Mammornas fel…vet ej!

Att känna att man duger som man är, att inte några Gucci och Chanelväskor ger dig en identitet. Att ens barn omger sig med sunda och goa kompisar. Jag får för mig att ” klimatet” är snällare i Sverige. Man får lära sig i tidig ålder att vara en god vän! Lite funderingar från en tonårsmamma!

Ha en fin söndag, inte vilken söndag som helst……VALDAG!

Con affetto Ceci

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “MITT VIKTIGASTE UPPDRAG……LA MIA MISSIONE PIU’ IMPORTANTE

  1. Så fint skrivet. Du är en stark kvinna, glöm aldrig det. I botten är du en vikingakvinna. Dessa kvinnor på sin tid var mycket starka. Deras män, vikingarna jobbade över mycket (var borta borta i främmande länder). Då tog kvinnan kommandot över gården och allt det som följde med. Många av dagens män motsvarar ju denna situation, jobbar och sliter, reser mycket och har lite tid över. Jag vet hur det var. Då är det gott att ha en stark och god kvinna hemma och det gäller för mannen att förstå vilket guldägg han har. Du har gått igenom mycket och blivit stark. Du skall inte vara något fitnessdrottning men släpp för allt i världen inte ditt gym. Lite lättyoga (haha..) som efterrätt är inte dumt heller.
    Never ever eat shit, teach your daughters about this too.
    Denna kommentar gäller dig också Caroline om du läser inlägget. Annars får du Cecilia skicka över det till henne./ Allt gott från Pappa och Mamma.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.