ITALIEN – SVERIGE 1-0…….ITALIA -SVEZIA 1-0

FÄRSKA FIKON, PARMASKINKA OCH PASTA AL POMODORO

tomater.jpg

SÖTA TOMATER

Godmorgon bloggvänner!
Det blir mycket Italien nu! När man varit hemifrån i 2 månader och kommer tillbaka så ser man bara det positiva med detta avlånga land. Gräset är ALLTID grönare på andra sidan 🙂 .
Jag älskar Sverige och tack och lov bor jag på västkusten så jag kan njuta av världens godaste fisk och skaldjur så jag skall inte klaga men kan vi ändå inte komma överens om att det italienska köket är oslagbart! Råvarorna är ju helt fantastiska och vi har som tradition att äta FÄRSKA FIKON med parma så fort vi kommer tillbaka.

pasta al pomodoro.jpg

LESS IS MORE

Igår blev det en helt klar favorit: pasta al pomodoro, fikon och parma! Precis som köttfärssåsen har tomatsåsen miljontals olika recept1 Det blir olika varje gång men en sak är säker , ju bättre kvalitet på tomaterna desto godare sås!

CECIS TOMATSÅS

Jag börjar ALLTID med en sk soffritto, häll olja i en stekpanna och låt det “regna över” lite peperoncino. Sedan skiva lök tunt, jag tar den lök jag har hemma, just nu är det ju ” cipolle di Tropea” som gäller, världens godaste lök om ni frågar mig! Fräs men bränn inte vid! Sedan på med tomater ( burk, glasflaska, what ever ). Jag avvänder alltid hela tomater om jag har det hemma. Men glöm inte att köpa bra grejer nu 🙂 . Salta, inte för mycket bara!
Låt puttra en 10/15 minuter. Stäng av såsen i med en delad vitlöksklyfta och färska basilikablad. Låt stå! Sedan i med pastan som skall vara AL DENTE, min favorit till tomatsås är spaghettini. Spara lite pastavatten om ni behöver kräma till såsen. Personligen har vi inte parmesan på denna rätt!

färska fikon.jpg

ALLAS FAVORIT…FÄRSKA FIKON

Har ni smakat färska fikon? Alltså  “I am in heaven”, dessa söta fikon som möter den salta parmaskinkan det är jordens bästa äktenskap….
Man behöver inte mer än så för att få en gourmetmiddag! 30 minuter så är maten serverad!

Idag blir det att åka och göra de sista inköpen inför skolstarten då vi drar till Grekland imorgon. Tusen miljoner olika block, pärmar, linjaler, pennor etc etc……vilken business detta är!

Kram och ha en fin dag!

Con affetto Ceci

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.