MIN STÖRSTA HATKÄRLEK…..IL MIO ODIOAMORE PIU’ GRANDE

ITALIEN

balkongen kl 20.jpg

IGÅR KVÄLL KL 20.00…..

Godmorgon kära vänner!
Hatkärlek existerar det? I mitt liv ja 🙂 . Italien jag älskar dig och jag “hatar” dig! För varje år som går så blir du mer och mer mitt hemland!
Redan i maj börjar det krypa under huden och jag börjar nedräkningen tills jag skall åka till Sverige! Sverige, det bästa landet i världen, där all har samma möjligheter och där man kan känna sig trygg. Åhhh svensk husmanskost, lösgodis och prinsesstårta! Ljuset, gemenskapen och alla glada människor! Klart som fasen att man har detta med sig i sitt bagage….lämnade Sverige för 23 år sedan och är där när alla är på semester och livet leker!

månen 22.30.jpg

………22.30

Det jag däremot inte har i bagaget längre är de sociala koderna. Det är nog anledningen till att Italien känns mer hemma trots allt. Här är barnen födda och uppvuxna, jag vet vad som gäller i de flesta situationer. När jag kommer till Sverige tänker jag åh vad mina barn är italienska….hehe…det är klart att det blev så!
Jag skall inte sticka under stol med att jag kan få riktiga utbrott på detta land ( händer inte allt för sällan ), men går över rätt så fort nu för tiden.

balkong 6.30.jpg

IMORSE 06.30

Igår rullade vi upp på garageinfarten runt 19.00, det var 30 grader varmt i luften och jag hade poppat förbi en av “mina” supermarkets på vägen. I bilen hade jag köpt fantastiska tomater ( sötare än karameller ), melon, sallad, tonfisk, ciabattabröd mm. Jag tror nog aldrig jag njutit så mycket av en tonfisksallad i hela mitt liv! Det hör väl till saken att vi hade levt på smörrebröd och Mc Donalds i 5 dagar!

Nej nu måste jag sätta igång med tvätt, och ompackning av resväskor! Ha en fin lillelördag!

Con affetto Ceci

 

 

2 thoughts on “MIN STÖRSTA HATKÄRLEK…..IL MIO ODIOAMORE PIU’ GRANDE

  1. hade varit roligt ifall du ville berätta mer om de största skillnaderna/likheterna mellan Sverige och Italien!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.