SOMMAREN JAG BLEV KVAR I ITALIEN…..L’ESATE CHE SONO RIMASTA IN ITALIA

SIXTEEN CANDELS

dudde finland.jpg

FÖDD MED SEGERHUVA

Godmorgon mina bloggvänner!
Första gången på 16 år jag inte är tillsammans med den här underbara tjejen! Den enda sommaren jag varit kvar i Italien var 2002. Det var fruktansvärt varmt, och tillskillnad från mina italienska vänninor som går upp max 9 kg låg fru Galli och flämtade som en valrosshona ( väger ca 800 kg ) inne i lägenheten. Paolo var 1 1/2 så den lille kilen ville ju inte sitta still 🙁 . En annan lustig statistik är att många av mina italienska väninnors bäbisar låg i säte vilket gjort att de behövts snittas…….hm….

Hursomhelst hade det inte varit lördag morgon i augustimånad hade denna lilla flicka kommit i bilen. Vi kom upp till sjukhuset och som den rediga svenska man är sa jag till Andrea att åka och lämna P hos “nonna” och sedan komma tillbaka. Han hann inte mer än åka iväg förrän en värk från…..kom! Jag haffade en gammal man utanför ingången ( han har nog men än idag ) -TA MIG TILL 5 VÅNINGEN, skrek jag. I hissen upp stod jag och hängde och grep tag i den stackars mannen. Jag kom till sjukhuset 07.50 och lillan är född 08.08……ni förstår!
Hon föddes med segerhuva ( fosterhinnan intakt runt kroppen ),  hela personalen kom in och ville se. Det är väldigt ovanligt och de säger att det för med sig tur. Det blir lite som en uppfyllande profetia, vi säger alltid Dudde ( hennes smeknan ) , du som har tur….gör si gör så!
Andrea kom när biffen redan var fixad 🙂

Collage_lund_1.jpg

LUND

Igår var vi en avstickare till Lund. En så mysig stad men inga direkt roliga affärer att tala om. Jag blir så deprimerad när jag ser hur allt bara skall vara billigt och trist. Vi säljer ju en kavlietsprodukt så det är klart att den utveckling vi ser i butikerna är skrämmande. Jag förstår att inte alla har råd att köpa ett par riktiga skor i skinn, men efter 2 månader i Sverige vill jag nog påstå att alla har råd med de finaste telefonerna, även småglin på 7 år springer runt med nyaste Iphones. Bättre i Italien om ni frågar mig!

mammadudde.jpg

MOR OCH DOTTER

Man kan ju glömma att bli av med semesterkilona när man är på jobb i Danmark. wienerbröd och smörrebröd hos alla kunder. Men gött är det 🙂 .

Ha en fin fredag!

Con affetto Ceci

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.