KÖTTFÄRSÅS 2.0……RAGU’ 2.0

KÄRT BARN HAR MÅNGA RECEPT

spaghett iragu.jpg

BOLOGNESE

Godmorgon bloggvänner!
Sista dagen i detta underbara land. Under dagen blir det att göra de sista inköp och träffa familjen om vi får ihop det! Ikväll var vi bjudna till Paolos goa kompis och hans familj, min son flyttar praktiskt taget in till Fam. L på helgerna under skolåret 🙂 ,men då sjömannen vaknade med 39 graders feber idag igen blir det ett stopp till vårdcentralen istället!

Collage_ragu_1.jpg

SHOES AND SPAGHETTI

Ok, innan jag åkte från landet gjorde jag en stor gryta med köttfärssås till min lille italienare som han kan äta under hösten. Italiensk hönsmamma i kvadrat, här har ni mig! Men jag är inte värst, jag hörde om en kvinna i Rom vars söner studerade i Milano och hon skickade lasagne via post till dem!

Min ragu’, köttfärsås, bolognese, kalla den för vad ni vill är inspirerad av mästerkockens recept ( brollan ), min är dock inte lika komplicerad!

matlådor.jpg

MATLÅDOR TILL POJKEN

INGREDIENSER

1 kg nötfärs ( bra kvalitet)
rotselleri
morot
gul lök
vitlök
tomatpurè
2 dl mustigt rödvin
passerade tomater
kalv fond
olja
lagerblad
peperoncino
torkad timjan och oregano
salt och peppar

Jag  börjar med att”  bränna av” tomatpurén” i oljan tills den har blivit lite mörkröd. Sedan på med  de hackade grönsakerna ( inkl vitlök), fräs på låg värme. Under tiden bryn köttfärs i stekpanna, salta och peppra. Blanda kött och grönsker , höj värmen och på med vin, låt avdunsta rejält!
Nu på med tomater, och kryddor och kanske lite vatten om det behövs. Koka på låg värme i 2 timmar.
På landet har jag induktion vilket jag avskyr, i Italien gas som jag ÄÄÄÄÄLSKAR däremot!

Smaklig måltid! Ta gärna riven parmesan på toppen om så önskas!

Con affetto Ceci

2 thoughts on “KÖTTFÄRSÅS 2.0……RAGU’ 2.0

  1. La cucina con gas è imbattibile!!! In Svezia ho avuto quella ad induzione e qui a Maiorca è la stessa cosa :-(. Mandare le lasagne per posta non l’avevo mai sentito, mica saranno state già cotte?? 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.