FEM VECKOR AV ENSAMHET…..CINQUE SETTIMANE DI SOLITUDINE

KÄNNS SOM HUNDRA ÅR

ANNA OCH PAPPA.jpg

AMORE

Godmorgon!
Äntligen har dagen kommit som vi väntat på i fem hela långa veckor 🙂 . Amore, babbo, kommer till Sverige.
Det är 23:e sommaren som Andrea ” semestrar” ( de sista 3 åren inte mycket av den varan ) i Sverige. Skaftö är det enda stället på jorden där han riktigt kan slappna av. Imorgon drar vi ju redan till Oslo på jobb, men det är kul det oxå.
Jag förstår att många i min närhet tycker att vårt familjeupplägg är gammaldags och traditionellt. Men jag har INGA problem med det. Andrea är ju tredje generationen i skofabriken och det är verkligen inget 9-5 jobb, sedan är han en ” workoholic” på det 🙁 , ingen bra kombo. Jag skall inte sticka under stol med att det är väldigt tufft att vara ensam så mycket som jag är. I Italien känns det inte så mycket då många av mina vänner har samma situation som jag. Här på somrarna blir ensamheten mer påtaglig men jag har fantastiska vänner och familjen är inte att förglömma som tar hand om lilla fru Galli 🙂 .
Man måste komma ihåg att i Italien finns en kultur som är ljusår ifrån det svenska sättet att leva. Jag har de sista åren faktiskt börja uppskatta många saker i Italien, tex skolan och att barn får vara barn längre.
Anna fick sin första mobil nu när hon nästan var 11 1/2 🙂 …..bara en sån sak!

Ha en fin dag!

Con affetto Ceci

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.