MÄSTERKOCKEN ÄR TILLBAKA…..IL MASTERCHEF E’ TORNATO

ÅNGBÅTSBIFF

ryggbiff.jpg

RYGGBIFF AF BÄSTA KVALITET

Godmorgon mina bloggvänner!
Tiden går och bloggen består! Brorsan är tillbaka på ön och  jag utnyttjar denne mans färdigheter för att få lite bra inlägg….hehe man får ju inte vara dum! Häromkvällen gjorde mästerkocken en helt fantastisk ångbåtsbiff med klassiska tillbehör till mig och barnen.

mästerkocken.jpg

MÄSTERKOCKEN ” IN ACTION”

Brorsan hade varit nere i saluhallen i Gbg och köpt med sig några riktigt fina skivor ryggbiff. Kvaliteten på råvarorna är alltid ” top notch” när kocken är framme!
Jag vet ingen som har sådan stor kärlek och passion för mat och dess konstform som min storebrolla! När man tagit sista tuggan skall nästa måltid redan börjas planeras 🙂 .
Vi är matintresserade alla fyra syskon, tror det beror på att vi fick börja i väldigt tidig ålder att laga vår egen mat då föräldrarna alltid var på Sahlgrenska. Mina barn däremot är ju söndercurlade av mig……

ryggbiff stekpanna.jpg

RYGGBIFFEN BRYNS I ÄKTA SMÖR

Hur man gör en äkta ångbåtsbiff?
Börja med löken, skiva upp gula lökar och bryn på låg värme i en stekpanna. Salta och sockra, på med lie soja. När löken känns mjuk och karamelliserad så lägg den i en ugnssäker form och in i ugnen som är uppvärmd till 100 grader. Nu i med en REJÄL klick  äkta smör i pannan. Köttet skall brynas 20 sekunder på varje sida, vändas och ösas med smöret och denna procedur gör man tills köttet fått önskad konsistens. Är man osäker kan man alltid steka färdigt köttet i ugnen ( på 100 grader ) tills köttet nått rätt innertemperatur. ( Fling ) Salta och peppra!
Skysåsen görs ju med lite vatten, kalvfond och svartvinbärsgelè, som man tillsätter i stekflottet.

ångbåtsbiff.jpg

DAGS ATT HUGGA I

Servera köttet med ett tunt lager dijonsenap, den karamelliserade löken, skysås, kokt potatis och en god och knaprig saltgurka. Fantastisk maträtt som passar alla tillfällen!
Mästerkocken och jag återkommer snart!

Con affetto Ceci

 

 

One thought on “MÄSTERKOCKEN ÄR TILLBAKA…..IL MASTERCHEF E’ TORNATO

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.