BÄSTA OCH ENKLASTE FISKSOPPAN……ZUPPA DI PESCE, SEMPLICE E VELOCE

SOMMARENS SMARTASTE RÄTT

svanar 1.jpg

JAG BLIR HELLRE JAGAD AV SVANAR………NOT

Godmorgon kära bloggläsare!
Gårdagen blev riktigt traumatisk när jag blev ihjälskrämd av en svanmamma 🙁 . Värre än en italiensk hönsmorsa för bövelen!  Eftersom det var en fantastisk kväll så tog jag ner min fisksoppa till bryggan för att få ett fint kort ( vilket jag fick till slut oxå ). Jag ställde ner tallriken och då såg jag en svanfamilj närma sig. Wow tänkte jag , det här blir bra! Jag väntade tills att de kom riktigt nära och då tog jag ett kort…….shit….morsan blev helt skogstokig och fräste mot mig som en jefla kobra 🙁 . Jag tog min soppa och gömde mig bakom sjöboden. När familjen var lagom långt bort smög jag mig fram igen. Nej, det gör jag inte om! Håll er borta från svanmorsor säger jag bara!

Collage fisksoppa 1.jpg

MAGISK KVÄLL I RÅGÅRDSVIK

Jag har en helt söndertrasad receptbok som jag köpte i Como 1996. I den har jag skrivit vänners och familjens favvorecept sedan 22 år tillbaka. Den är helig för mig och jag tar alltid med den till Sverige på somrarna. Gårdagens recept på fisksoppa är från min äldsta barndomsvän M ( saknar dig ! ) . Här kommer receptet!

INGERDIENSER 4 PORT

3 morötter
1 liten purjo
1/4 rotselleri
3 tomater
1 vitlöksklyfta
3-4 msk hummerfond
1 dl vitt vin
3 dl grädde
7 dl vatten
lax och torsk
räkor
(musslor)
färsk timjan
salt o peppar

Finhacka grönsakerna och fräs i lite olja. På med vin, vatten och hummerfond. Lät koka i 40 minuter. Sedan mixa allt med minipimer. Hit går att förbereda. Sedan i med grädde, fisk och musslor ( smaksak ). Salta och peppra.
När fisken är klar häll upp i tallrik och garnera med fäsrkskalade räkor och en timjankvist. Vi hade surdegsbröd till!

fisksoppa på bryggan.jpg

FISKSOPPA MED SVANDRAMA

Idag är det måndag och jag skall väl gå igenom lite mail och försöka beta av lita andra måsten som hänger i luften.
Lite disigt nu på morgonen, men det klarnar säkert! Hoppas att ni får en härlig start på veckan!

Con affetto Ceci

 

 

4 thoughts on “BÄSTA OCH ENKLASTE FISKSOPPAN……ZUPPA DI PESCE, SEMPLICE E VELOCE

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.