ITALIENARE OMBORD…..ITALIANI A BORDO

FINASTE KOMPISARNA

italienare i båten.jpg

Godmorgon!
I torsdags kväll åkte jag och hämtade Paolo och hans härliga vänner  i Uddevalla.
Sommarens varmaste dag  ( gårdagen ) fick de uppleva oxå 🙂 . Det blev en långtur med båten ( Tack M & A ). Gullholmen, Grundsundskanalen, Fish & Chips i Lysekil och en tur runt Skaftö med massa dopp på vägen! Italienarna tyckte vattnet var svinkallt…..när det sedan blev 5 knop somnade de som två små grisar! Världens tröttaste män…..italienare 🙂  . På kvällen körde jag gänget som bestod av 2 göteborgare, 2 italienare och ett halvblod till Grundsund på kanalfesten som firade 100 år! Dessa 5 grabbar hängde vid Comosjön i juni och nu är de  här på västkusten tillsammans. Så härligt att se vilka fina kompisar de blivit 🙂 .

bryggkaffe.jpg

Imorse gick jag till lillbryggan och tog en kaffe men fina vännen Malin. Medan vi satt där och tjatade kom byns lilla fotbollslag som skulle spela Myrakupp på Kärringön idag. Heja Heja!
Sedan åkte jag och handlade frukostmat till mitt lilla kompani.
Nu har jag utfodrat mina svenska grabbs….tro det eller ej men italienarna sover fortfarande 🙁 .
Idag flyger de tillbaka till Milano så jag skall köra till Gbg i eftermiddag. Passar på att hälsa på mor och far när jag ändå är där.

röd väska på brygga.jpg

EN LITEN RÖD VÄSKA PÅ BRYGGAN

Jag känner mig så glad och tacksam ( inte kort….dock ) att mina barn har så goa och härliga kompisar. Så fint att de har två kulturer som de blandar hej vilt. De har lärt sig att plocka russinen ur kakan. Paolo har ju bott i Sverige i två år nu, men igår när vi satt och åt middag förstod jag att han är mer italiensk än svensk . Det är ju inte så konstigt egentligen, han är född och uppvuxen i Italien. Han älskar Sverige och har inga planer på att flytta tillbaka för tillfället. Grymt att ha två hemländer, två språk och två kulturer ….det berikar en.

Nu blir det ett dopp skulle jag tro, fast det blåser småjä….r! Men det är varmt i vinden och vattnet är säkert ljuvligt.

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.