SÅ HÄR GÖR VI I ITALIEN…..COSI’ FACCIAMO IN ITALIA

TA MED EN “DOLCE”

äpple.jpg

ÅPPEL, PÄPPEL…

Godmorgon kära bloggläsare!
Morgondopp, check på den
Frukost, check på den
Bloggar, check på den också….vilken fantastisk morgon vi har. Lite blåsigt men det var väl tur då jag har vänner som skall segla Skaftö runt idag  och behöver vind i seglen.
Själv skall jag ligga och dega på stranden. I morgon kommer sjömannen med 3 kompisar ( 2 italienare och en  göteborgare) bra kombo! Jag måste nog åka o handla upp mig på lite käk 🙂 .

äpplekaka 1.jpg

TA MED EN EFTERRÄTT

Igår blev jag bjuden på middag  ( IGEN ) i det andra huset. Tack för det 🙂 . Hur som helst tycker jag att den italienska kutymen att ta med en “dolce” när man går på middag är väldigt trevlig.
Jag valde att göra en klassisk äppelkaka! Inga krusiduller bara skiva äpple och strö över socker och kanel. Sedan gör en smuldeg på äkta smör, mjöl och socker. Jag kör på en höft. Ju kletigare smuldeg desto knäckigare smak.
In i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. Servera med vaniljsås!
Less is More….mitt favvo uttryck, men det har ni säkert fattat vid det här laget 🙂 .

äpplekaka2.jpg

KLASSIKERN SOM ALDRIG KAN BLI FEL

Jag valde att göra pajen i form med löstagbar kant. I med ett bakplåtspapper bara. Inte snyggt men smart att frakta pajer och andra efterrätter i!
Jag får bannor av vissa familjemedlemmar att jag särskriver för mycket! Jag tycker verkligen att det är så svårt att se när jag gör fel. Det här är ju fösta gången jag skriver på svenska sedan 1995 🙁 .
Jag skall försöka att skärpa till mig! Ett annat litet dilemma jag har är att det är lika stökigt på “desktoppen” som i mina garderober…..hur håller man bästa ordning på sina bilder! Tips mottages gärna! Kram från BÄSTKUSTEN:-) .

Con affetto Ceci

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.