TIRAMISU…..DRA UPP MIG UR SVACKAN

SNABBASTE OCH BÄSTA EFTERRÄTTEN

tiramisu.jpg

ITALIEN MÖTER SVERIGE

Godförmiddag!
Det blir sena inlägg nu på sommaren men jag kommer helt enkelt inte upp ur min goa sköna säng 🙂 .
I morse gick jag upp kl 8 och käkade frukost sedan gick jag o la mig igen för att läsa. Men det är väl semester på högsta nivå!
Jag är själv hemma då alla barn är utflugna på olika håll…..nu kom tiden i livet man både längtat efter och fasat för….du är inte längre deras favoritkompis 🙁 .

ingrdeienser tiramisu.jpg

FINN ETT FEL, VILKEN INGREDIENS FATTAS?

Upptäckte nu att jag glömde ställa fram mascarponeosten…jaja, visst är det skönt med lite mänsklighet i all denna perfektion..hehe…

Här kommer mitt recept på tiramisu, som så passande betyder; dra upp mig 🙂

LA RICETTA 

5 ägg
5 msk socker
kallt kaffe
500 g mascarpone
savoiardikex
kakao

Ta fram två bunkar. Lägg äggulor och socker i den ena och i den andra äggvitorna. Jag börjar alltid med att vispa vitorna till maräng och sedan direkt i med visparna i gulorna för att vispa dem poröst med sockret.
Sedan häller jag osten i ägg och sockerblandningen. Jag rör om kraftigt med ballongvisp då jag inte vill ha klumpar. Vänd ner vitorna försiktigt. Häll en 1/3 av smeten i en form och täck sedan med kex doppade i kaffe. Jag doppar dem på längden då barnen inte vill ha för stark kaffesmak. Jag har ingen alkohol i min tiramisu men det är ju en smaksak, många använder ju marsalavin i.
Två lager kex och översta lagret kräm. Pudra rejält med kakao över hela härligheten. Jag gör ALLTID min tiramisu 24 timmar innan servering.
Så skönt att ha efterrätten klar dagen innan.

4 of july.jpg

DUKA MED RÖTT

Nej vänner, nu blir det ett litet dopp för att vakna till liv på bästa sätt. Sen får vi se om jag orkar pallra mig till gymet, hur jag än vänder och vrider på det så är det en latent stress för mig , men jag mår ju så gott efteråt…. 🙂  .Ha en fin lillördag!

Con affetto Ceci

 

FOTO DUKNING : PINTERSET

4 thoughts on “TIRAMISU…..DRA UPP MIG UR SVACKAN

  1. Men vilken härlig blogg du har! Hade jag aldrig hittat om jag inte sett din kommentar hos House of Philia. Här kan jag verkligen stilla min Italienlust känner jag och blev även genast sugen på att göra min egen tiramisu men måste fråga – hur menar du att du doppar kexen på längden? Hoppas du får en härlig dag! /Lotta

    1. Hej Lotta. Vad roligt att du hittade mig! Istället för att hålla kexen lodrätt håller jag dem horisontellt och doppar långsidorna. Snabbt ,inte låta kexen bli blöta! Lycka till ! Kram C

      1. Har skrollat igenom dig blogg och blivit frestad av många goda recept men framförallt ursnygga sko! VAR hittar man dessa i Sverige? kram

      2. Härligt att du gillar mixen av mat, skor och lite av mitt liv i allmänhet !Du hittar köpställen i Sverige under menyn; where to buy! Kram C

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.