TORTELONI MED SMÖR OCH SALVIA…..TORTELONI DI MAGRO CON BURRO E SALVIA

GOURMETMAT PÅ FEM MINUTER

ravioli burro e salvia.jpg

PERFEKT SOMMARMAT

Hallå alla bloggvänner!
Idag har jag överträffat mig själv! Kl 8.30 åkte syrran och jag till gymet och körde en timme, sedan blev det TVÅ dopp i havet. Nu sitter jag och väntar på ett paket som skall komma och passar då på att få ut ett litet inlägg!

Vännerna här på landet har hjälpt mig att komma till insikt med att man behöver inte stå och laga trerätters middagar varje dag under semestern 🙁 . Tack för att ni finns!
Jag har dragit ner rejält på mina matkrav och det känns så bra.
Igår blev det en supergod pasta som bara tar 5 minuter.

Collage ravioli 1.jpg

BURRO E SALVIA

En väldigt konstig sak är att jag  bara hittar i Sverige, Giovanni Ranas torteloni med pesto och tro mig, jag har letat på varenda supermarket i Como med omnejd! I Italien kör vi ju oftast ricotta och spenattorteloni, men jag gillar pesto bättre!

Gör så här:
Sätt på en kastrull med vatten, salta när du vill! Jag saltar när vattnet kokar. Lägg en stor klick äkta smör i en stekpanna och en rejäl näve med färska salviablad på smöret. Låt smöret smälta och sedan gå på låg värme tills det brynts och salvia bladen blir “friterade”. Koka tortelonin så den blir mjuk, här vill jag inte ha den “al dente” 🙂 . När den är klar häll av vattnet och ner i pannan med pastan. Nu kan du öka värmen så tortelonin blir ordentligt gyllen!
Sen massa FÄRSKRIVEN parmesan på toppen. Köp ALDRIG färdigriven ost, lägg tre minuter extra på att riva själv det blir ett helt annat resultat!

Lycka till!

Con affetto Ceci

 

4 thoughts on “TORTELONI MED SMÖR OCH SALVIA…..TORTELONI DI MAGRO CON BURRO E SALVIA

  1. Men ååå…jag som äääälskar pasta…. det där receptet måste jag försöka testa…;)
    Å dina röda skor….ÅÅååååå….jag äääääälskar röda skor…;)

    Kraaaam Katarina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.